Yoghurt, fil, cremé fraiche

Annons...
Slippa annonser?

Yoghurt, fil, cremé fraiche

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Yoghurt, fil, cremé fraiche
  Aubergine    

Yoghurt, fil, cremé fraiche


Tänkte bara tipsa om Mejeribolagets lilla maskin som man kan göra sin egen yoghurt på. Man kan prenumerera på bakteriekultur och smaksättning som man då får hem i brevlådan.
Yoghurtlådan kostar några sköna hundralappar, men om man som jag äter kopiösa mängder yoghurt så lönar det sig i längden. Dessutom är det tryggt att veta exakt vad yoghurten innehåller.
Själv är jag allergisk mot mjölk så jag gör min hälsoyoghurt på sojamjölk, det blir kanongott.
Soyayoghurtar ute i affärer har lite halvskum konsistens och är rätt dyra, så för mig lönar det sig att göra egen yoghurt och det blir dessutom otroligt mycket godare.

Om man bara tillsätter bakteriekulturen och struntar i socker (jag använder fruktsocker som har lågt GI och går ut i blodet långsammare) och smaksättning får man yoghurt som alldeles utmärkt kan användas som både fil och cremé fraiche. Fetthalten är då detsamma som på sojamjölken man använde.

Ni kan surfa in på http://www.mejeribolaget.se och läsa lite mer själva.


Yoghurt, fil, cremé fraiche  skrevs december 2003

  Nell    
Vet att detta är väl sent att reagera på detta inlägg...men kan inte låta bli att undra om någon har provat att göra yoghurt på rismjölk eller något annat...? Kokosmjölk kanske? Kanske inte blir så lyckat, men eftersom jag är intolerant mot både mjölk o soja så kollar man ju efter alternativ. Enligt mejeribolagets hemsida så fungerar det inte med havremjölk. Tyvärr. Så om ni har några förslag tas de tacksamt emot!
/N


Skrevs mars 2006

  Pia    
Har du provat rapsy?

Skrevs mars 2006

  Nell    
Nej, faktiskt inte. Surfat runt lite o kollat. En del positivt och annat inte så positivt (omdömen från andra alltså). Kan man köpa Rapsy någon annanstans än på nätet? I vanliga butiker alltså.

Skrevs mars 2006

  Åsa    
Jag köpte en sån maskin från Mejeribolaget för 1-2 år sedan och blev grymt besviken när jag upptäckte att yoghurtkulturen innehöll laktos. Jag äter inte mjölk i nån form, så det blev till att skicka tillbaka alltihop.
/Åsa :o(


Skrevs mars 2006

  Liselotte    
Hej Nell. Rapsy finns i vanliga ICA-affärer (i gluten-hyllan), finns många olika produkter, t.ex. "creme fraiche-pulver", chokladdryck, glasspulver m.m.

Skrevs maj 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade