Biopsi/Dålig läkarerfarenhet

Annons...
Slippa annonser?

Biopsi/Dålig läkarerfarenhet

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Biopsi/Dålig läkarerfarenhet
Evelina Isaksson    

Biopsi/Dålig läkarerfarenhet


Jag tror att alla får gör en till biopsi, för att man ska vara helt säker på att det var rätt diagnos. Själv fick jag vänta två år efter diagnosen innan jag fick göra min andra biopsi. Kan bara säga att det verkar gå lite trögt för dem ibland. Trots att vi ringde och tjatade dröjde det så länge. Har med andra ord inga bra erfarneheter med andra ord. Sedan sägs det att man ska göra ett uppehåll med mjölk, när man börjar med den glutenfria kosten, men det fick jag aldrig veta. Min mage har aldrig blivit helt okej efter diagnosen. I våran slutade jag ´med mjölk och idag äter jag låglaktosprodukter. Nån mer med nån av dess erfarenheter eller i samma situation?

Biopsi/Dålig läkarerfarenhet  skrevs december 2003

Annons   
Skye Meisner Diz    
Hej Evelina!

Jag har samma funderingar här. Haft problem i många år, som yngre var jag anorektiker utan att jag "svälte" mig själv och istället för att lyssna, och ta prover för gluten och mjölk intolerans, så blev jag klassad som "typist tonåring" och inget mer gjordes. Det är 15 år sedan nu. Jag fick 5 missfall pga undernäring, tills jag 1993 blev gravid och "tvingades" av läkarna att äta mjölkprodukter "för barnets skull". Då förstörde jag magen som aldrig riktigt blev ok igen.
Jag utvecklade hudeksem som senare satte mig i en sits där jag inte hade någon hud alls på händer och fötter. Psoriasis (PPP) diagnostiserades 1995 med solterapi utan resultat. Till slut slutade jag själv gå där, ändrade min kost hemma, och var nästen helt symtomfri på bara några veckor.
Men det räckte inte. Magen krånglade fortfarande, och jag försökte få stöd inom vården utan resultat. Det fanns många andra ting "det kunde vara".

År 2000 började mina tarmar blöda. Jag får hög feber och genom rektoskopi på VC kunde de se att blödningen kom inifrån "nånstans". Coloskopi skulle göras så fort som möjligt..
Men någonstans föll jag ur systemet. Jag ringde VC som skyllde på Röntgen, och Röntgen skyllde på VC.. Under tiden kapade jag resterande mat som jag funderade att jag kunde vara allergisk mot eftersom jag inte stod ut med smärtan och svullnaderna. Efter 3 månader fick jag SJÄLV skaffa tid privat, eftersom VC och sjukhuset här inte kunde bara ge mig en ny remiss. Men då var kosten ännu mer vegan/vegetarisk och tarmarna blödde inte. Inte heller var proverna annat än "normala". Så nån biopsi blev det inte.
Men nu är jag åter i "faggorna". Och nu ska jag få en biopsi gjord.
Men tills den är gjord måste jag nu äta alla de här sakerna som jag VET att jag inte tåler.. Magen sväller, och smärtan är ibland outhärdlig.. Jag får "plidor", kliande och huden ändras..
Äntligen biopsi kan tyckas, men NÄR den nu ska göras, är ju en annan femma..

Jag vet precis hur du känner dig!

Skrevs december 2003

Evelina Isaksson    
Ojdå, måste ju verkligen säga att du har då inte haft det lätt i alla fall. Jag hoppas verkligen att du nu ska få göra en biopsi så att du får leva normalt och slippar allt ont i magen.
Min lillasyster har DH, Dermatitis Herpetiformis, och hade fått det innan jag. Med andra ord hennes medicin är också glutenfrikost. När de upptäckte att jag också var intolerant mot gluten, började läkarna fundera vart ifrån det kunde komma och opm någon fler i familjen vcar intolerant. Vi konstaterade att de avr från mammas sida. Därför fick mamma göra ett blodprov för att kolla. Även min lillebror fick lämna ett blodprov. Någon ¨vecka senare fick han göra en biopsi och idag äter även han glutenfri kost. Så vi är tre syskon och alla glutenintoleranta. Så har du någon i släkten som har lite problem, så be dem kolla upp sig. Kanske har det inte brutit ut för dem än, men med åren blir dte inte bättre. Jag önskar dig all lycka och hoppas att de ska hitta "felet". Kram


Skrevs januari 2004

Gästkonto    
Jag har ätit glutenfritt i ett halvår men får ändå ont i bland och problem med uppsvälldhet osv. Jag är känslig för fet mat har jag märkt.
Om en vecka ska jag göra min andra biopsi för att se om tarmen läkt. Och jag hoppas verkligen det.
Men jag har hört av andra att om man gått länge med celiaki så kan det ta mer än ett år att läka tarmen och vissa aldrig blir helt ok i magen. Alltså att man är lite känsligare än andra i tarm o mage. Hur gick det med biopsin hade din tarm läkt ordentligt?
/Annette


Skrevs mars 2004

Evelina Isaksson    
Tyvärr så har jag en så dålig läkare at det tog 2 år efter min diagnos som jag fick göra min andra biopsi. Därför hade min tarm hunnit läka. Men det tog säkert ett år innan jag kände mig återställd och började få i gå´ng magen på riktigt. I våras började magen krångla igen, även fast jag skött min kost så bra. Så jag pratade med läkare och dietist och de rådd mig att avstå från mjölk helt och hållet. Då kändes allt bättre succesivt började jag för in mjölk i min kost, men det funkade inte. Nu äter jag låglaktosprodukter och det funkar bra för mig. Så testa att va utan mjölk om det inte blir bättre. För vissa räcker de att de är utan mjölk ett tag fölr att magen ska återställa sig och bli bättre. För vissa blir det som för mig och de inser att de inte kan ha mjölk i kosten. Tyvärr så är mycket bara att prova sig fram och det tar tid och enrgi från en..*suck* Lycka till med din andra biopsi.

Skrevs mars 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicOlika bud...glutenintolerans! nyGästkonto128,6 timmar
New TopicCoop Skärgårdstofu med tångkaviar kan in... nydietist011,7 timmar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade