Choklad

Choklad

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Choklad
  Jeanette    
Jag trodde att Marabou informerar på sina produkter att de kan innehålla spår av mjölk. Eller har de förändrat något i sin produktion?

Skrevs juni 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
hej helena för det första är jag inte ny i LEKEN du låter arg...
har varit hos dietist mm har läst att det ej innehåller något för mjölkallergiker!! sorry några mer HETA tips mvh åsa


Skrevs juni 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
vadå smörolja i aftereight det ska ju inte inerhålla mjölkproteiner eller någon som vet åsa

Skrevs juli 2005

  Catharina    
Här är innehållsförteckningen på min After Eight:socker,kakaomassa,stärkelsesirap/glukossirap,kakaosmör,emulgeringsmedel(sojalecitin),pepparmyntsolja,surhetsreglerande medel(citronsyra), aromämne (vanillin ). Minst 48% kakao i chokladen. Mvh: Catharina!

Skrevs december 2006

  Mattias    
Ang After Eight.

Denna vara är ett gissel eftersom innehållet varierar beroende på tillverkningsland. Oftast så innehåller After Eight man hittar i billighetsbutiker typ ÖB innehåll som har sitt ursprung i mjölk(sido-importerad) medan en förpackning i en annan butik är helt "ren". Man bör alltid således läsa på förpackning oavsett om man klarat av att äta produkten tidigare.

Skrevs december 2006

  Kristina    
Mailade Nestle och frågade om After Eight och fick följande svar;

After Eight producerad i Tyskland innehåller mjölk medan den som producerats i England inte gör det. Nestlé säljer endast den engelska varianten på den Svenska marknaden men ÖB och andra lågpriskedjor kan ibland själva importera After Eight från Tyskland - så kallad parallellimport. Denna har vi ingen kontroll över men är helt laglig.

Chokladen från England innehåller följande:
---------------------------------------------
Socker: Innehåller inte mjölk
Kakaomassa: Kommer endast från kakaobönan = inte mjölk
Stärkelsesirap: Kommer dels från majs och dels från vete. Processen är dock sådan att det inte kommer med något gluten fast man använder vete. Så är man glutenallergiker kan man äta After Eight. Är man dock allergisk mot vete är man mer känslig än de som är intoleranta mot gluten. Så det är möjligt att man reagerar på att stärkelsesirapen har ursprung i vete. För vissa veteallergiker går det bra och för andra inte lika bra att äta denna produkt så man måste prova sig fram.
Kakaosmör: Är det smör som finns inne i kakaobönan och har inget med smör från kon att göra. Är alltså fritt från mjölk.
Soyalecitin: Kommer från sojabönan. Innehåller därför inte mjölk
Pepparmyntsolja: Innehåller inte mjölk
Citronsyra: Innehåller inte mjölk
Vanillin: Innehåller inte mjölk
---------------------------------------------
Den tyska varianten innehåller smörolja vilket kan översättas som skirat smör och innehåller alltså mjölk.

After Eight kommer i många olika former och förpackningar så det går inte att säga någonting generellt om hur paketet skall se ut för att det inte skall innehålla mjölk. Man måste alltid läsa på ingrediensförteckningen. Står där inget om mjölk så finns det heller inte i produkten. Så fort det står smörolja så är produkten inte att rekommendera för de som inte tål mjölk.

Laktos & Komjölksproteinsallergiker: Kan äta after eight när den inte innehåller smörolja eller någon annan komjölkprodukt
Glutenallergiker: Kan äta After Eight då stärkelsesirapen enligt livsmedelsverkets regler är glutenfri
Veteintolerans: Kan ibland äta After Eight men vi rekommenderar det inte då stärkelsesirapen har sitt ursprung i vete.

Skrevs augusti 2007

  Cim    
Är det farligt att äta choklad där det står, "kan innehålla spår av mjölk" eller är det ytterst lite då?

Skrevs december 2007

  Camilla    
Jag har ett tips på mjölkfri choklad. Den kommer från Malmö Chokladfabrik och heter 1888. Kolla in deras hemsida www.malmochokladfabrik.se så kan ni läsa mer. Jag har mailat dem och frågat och hela deras serie 1888 är helt mjölkfri och ingen mjölk hanteras i maskinerna som tillverkar denna choklad och därför finns ej heller spår av mjölk.
Mvh, Camilla
Mvh, Camilla


Skrevs november 2008

  Helle    
After Eight tillverkas i två länder. Den som tillverkas i England skall vara mjölkfri medan den som är tillverkad i Tyskland INTE är det.

Skrevs november 2008

  bellisnr1    
Hej! Jag ska beställa hem lite rismjölkschoklad med 41% kakao, den finns även som vit choklad med 50% kakaosmör. Den innehåller den inget sojalecitin och inga nötter, inte heller någon mjölk överhuvudtaget. De innehåller ingenting animaliskt och funkar alltså även för veganer. De är ekologiska, rättvisemärkta och ligger på 100 gram per styck. Skicka ett mail till mig på [email protected] om du vill beställa så får vi hoppas att vi blir tillräckligt många...:)
Mvh Lina


Skrevs september 2009

  Helle    
De flesta After Eight innehåller smörfett=mjölkprodukt så läs ingredienserna NOGA!


http://www.plamilfoods.co.uk/products

Skrevs oktober 2009

  Gäst K (Gästkonto)    
Anton Bergs mörka blockchoklad är mjölkfri och användbar till mycket. Att göra chokladfondue av eller smälta och hälla i små formar så får man små chokladkaor till barnen t ex. Man kan även blanda i mandelhack eller puffat ris för lite roligare godis.

Skrevs november 2009

  N    
Hejsan,
jag har bloggat om choklad som är mjölk och smörfett fria (smörfett innehåller mjölkprotein):
http://lise-lottesworld.se/2009/07/21/mjolkfrichoklad/

MVH Lise-Lotte, www.instruktor.nu

Skrevs november 2009

  Helle    
En del After Eight innehåller smörolja=mjölkprotein. När vi var i UK förra sommaren fanns en chokladsort Kinnerton, fri ifrån mjölk, nötter, gluten och ägg.
http://www.kinnerton.com/ Har för mig den var rätt god.


Skrevs november 2009

  Frida    
Hej!

Jag vill gärna tipsa andra laktosintoleranta medlemmat om Brunbergs laktosfria mjölkchoklad: http://brunberg.fi/se/tuotteet_maitosuklaa.html
Jag tycker att den är mycket god, men tyvärr dyr. Köpte en 50 g chokladkaka på Jam Jam i Uppsala för 20 kr. Kolla på allergiinformationen: http://brunberg.fi/se/tuotteet_allergiatieto.html för att se om den passar vid flera intoleranser/allergier. Eftersom det är gjord i Finland borde man kunna få tag i den billigare om man åker på Finlandskryssning.

Med vänliga hälsningar
Frida Olsson

Skrevs december 2009

Sida 2 av 3    1 2 3
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade