Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Recept ››
Av | Krämig kokosmjölk | |
Nell | Krämig kokosmjölkHej! Har hittat krämig kokosmjölk - är det samma sak som kokosgrädde? Kan den vispas?? Står på förpackningen att den stelnar om man lägger den i kylskåpet, så man ska inte ha den kallt. Ser framför mig hur jag försöker vispa en stenhård klump...;-) Denna är Blue Dragon. Någon som testat den? Eller kan man typ ha den i såser och sånt? Som vanlig vispgrädde? Har precis börjat botanisera i Laktosfritt. Krämig kokosmjölk skrevs juni 2004 |
|
Louise M (dietist) |
Den passar i såser och liknande, den går inte att vispa. Det är för låg fetthalt. Skrevs juni 2004 | |
Mia | HEJ! kokosmjölken är god i matlagning. Jag använder den i köttgrytor av olika slag till och med i köttfärssåsen, men godast är den tillsammans med kycklingrätter. Jag har hört av en laktosintolerant svägerska att det nu finns en vispgrädde nu, men jag vet inte om den är laktosfri eller låglaktos. Ska finnas i vanliga affärer./MIA Skrevs juli 2004 | |
Maria (Ia) | Svägerskan kompletterar: På marknaden finns nu en helt laktosfri vispgrädde av märket Valio. Den tar längre tid att vispa än vanlig vispgrädde och är något sötare - men skönt att äntligen ha fått tillgång till laktosfri vispgrädde! Skrevs augusti 2004 | |
annahoj | om du häller bort den klara vätskan som blir i burken så går det oftast att vispa den tjocka "grädden" som är kvar Skrevs februari 2005 | |
|