Symptom - efter ett år

Symptom - efter ett år

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Symptom - efter ett Ã¥r
Hanna    

Symptom - efter ett år


Hejsan! Jag slutade äta gluten och laktos i maj 2003 har mår sedan dess mycket bättre - dels för att jag är piggare och dels för att jag äter mat igen (inte bara flytande)

Det jag undrar över är hur det känns när man är "återställd" och om man av misstag äter något och blir sjuk! Jag har haft ont i magen så länge (10 år) så jag känner knappt av det längre - därför vet jag inte om jag gör rätt eller fel!

Snälla - skriv och berätta ni som har varit med ett tag och kom gärna med synpunkter, tips och råd!!

hälsningar Hanna

Symptom - efter ett Ã¥r 

Annons   
Nina Åström    
Hej.
För mig räcker det med att dela smörpaket med någon som äter "vanligt" bröd. Kan inte heller äta glutenfritt bröd bakat på ett konditori då det är mjöldamm i luften. Minsta smula jag får i mig så börjar jag må illa, får halsbränna och blir trött. Efter en dag får jag väldigt ont i magen och måste spendera en hel del tid på toa.
Men det är ju olika från person till person. En del kan ju få i sig av misstag utan att dom känner nått sen. Det är olika hur man reagerar.
MVH Nina




Hanna    
Hej igen! Jag förstår vad du menar med trött och illamående - mitt problem är ju att jag fortfarande har ont i princip jämt så jag känner ingen skillnad. Det diffusa är att jag inte "vet" om mjöldamm o.s.v. så även när jag tror att jag gör rätt så kanske det "blir" fel... ibland känns det som om det inte spelar någon roll vad jag gör efter som det slår till när som helst - har du några fler tips?

hälsningar Hanna



Nina Åström    
Hej igen:)

Jag har slutat helt använda vetemjöl hemma när jag lagar mat till övriga familjen. Därmed har jag inget mjöldamm hemma i alla fall. Jag äter inte pizza från en pizzeria även om dom har glutenfri pizza. Dom kastar omkring den "vanliga" pizzadegen med mjöl på så där riskerar man att få mjöldamm på den glutenfria pizzan. Om du lagar mat och kokar ex. makaroner så använd aldrig samma slev om du kokar både glutenfria och "vanliga" makaroner. Ha gärna lock över nån av sorterna så minskar du risken för att det ska koka så hårt att det skvittrar över mellan kastrullerna. Jag använder dessutom separata kastruller till min pasta som till övriga familjens. Jag har en kastrull till mitt som dom inte får använda till vanlig pasta. Ha separata smörbyttor. Jag skriver mitt namn på ena smörbyttan och den är övriga familjen bannlysta från = inga smulor från "vanligt" bröd. Var noga med att kolla innehåll i allt du köper. Även i mjukost, glass, kryddor, såser osv. En del glass sorter innehåller vetemjöl.
Vill du kan du ju maila mig så kan vi prata mera.
[email protected]
Kram / Nina



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLoeys-Dietz syndrom och multiallergier? nyvita_lamm03 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade