My story

My story

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    My story
  Anna    

My story


Hej på er allihopa. Jag har haft problem med magen sen jag var liten (är 24 idag). När jag började skolan så sa lärarna rakt ut till mina föräldrar att jag kanske skulle prova att bo hos ngn annan för att de var säkra på att mitt magonda berodde på att mina föräldrar var elaka mot mig. Under åren som gått har jag i perioder ätit losec mot den mag- och tarmkatarr som läkarna sagt att jag haft. Jag har till skillnad fån de flesta gått upp i vikt samtidigt som magen blivit allt mer svullen så folk frågade mig om jag var gravid. Först så kom jag till en läkare som sa att det berodde på brist på fibrer o ordinerade mig fiberrikt bröd o tex, Kelloggs All bran som jag åt trots att det är mindre gott. Detta hjälpte mig ej (såklart)Jag fick testa om jag har allergier mot gluten laktos mm. När jag ringde för att få provsvar så lät de som om jag vore inbillningssjuk, tittade i sina papper o sa att jag inte var allergisk mot ngt. När jag sedan bokade tid för vidare utredning av min mage några månader senare så satt läkaren med mina provsvar framför sig o frågade mig på ett snäsande sätt varför jag inte kommit tidigare för att få provsvar då jag är glutenallergiker... Nu är jag några kilo lättare med smalare midja, mår som en gudinna o har inte varit förkyld ens på ett halvår. Min sabo undrar om han fått en ny tjej :) Det är svårt med all omställning o jag hatar att vara ett "problem" vi middagsbjudningar etc men de lär sig! Ha det så bra! Lita inte alltid på läkare även fast man tycker att det är de som kan...

My story  skrevs september 2004

  Camilla    
Hej! Oh, jag känner igen mig lite i din historia. Det är trevligt att du låter så glad. Det är jag med efter flera års jobbig mage är den nu lugnare. Har inte varit hos läkare utan en akupressör som sa till mig att hålla mig ifrån mjölk och vete. Vet fortf inte vilket det är men det är bättre. Ska kolla mig hos läkare. Men glad är jag och min sambo med som slipper en massa fisar...*hhehe*. Cammis

Skrevs december 2004

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej tjejer!
jag blir både glad och ledsen när jag läser om era inlägg...

jag har haft ont i magen varje dag så länge jag kan minnas...
idag är jag 26 och jag kan säga att de senaste 10-15 åren har jag mått skit...
Ni ger mig hopp om att det kanske finns en diagnos även för mig...
har en pissig läkare som inte vill ta sig an problemen utan säger att det är colon irritabile jag lider av... eller irriterad tjocktarm.. ibs...
dom säger att det inte går att göra ngt åt de... får lära mig leva med mina plågor.... hur de än är så blir det sociala, fysiska och psykiska plågor varje dag... har tänkt att detta är min lott i livet men ni ger mig hopp om att det kan finnas ett bot...

samtidigt vågar jag inte hoppas för mkt...
minns inte hur det var att gå en hel dag utan ont imagen...
känns som att det inte spelar ngn roll vad jag äter... får ont i magen av allt...

nu vill jag veta... vilka symtom hade ni?'
och finns det verkligen en dag utan magproblem?
känns overkligt i mitt liv.. men jag hoppas...
kram på er

Skrevs mars 2005

  Nina    
Hej!

Har haft dålig mage hela livet. Enorma kliande utslag på armbågar, knän och i ansiktet med. Ingen läkare har någonsin kunnat svara på vad det var för utslag jag hade. Nässelutslag var vad dom sa.... jo tjena!
Magen var jämt uppsväld och stor (som om man väntade barn) och jag gick med upp i vikt precis som Anna. Så därför kunde det ju inte vara gluten jag inte tålde. För då går man ju NER i vikt. Inte UPP sa läkarna.
Men efter jag fått vår son för snart 8 år sedan blev det värre. Kunde inte äta nått överhuvudtaget utan att må illa. Mådde konstant illa. Men för
5 1/2 år sedan brakade min mage ihop totalt. Så jag for till läkaren igen. Hon ansåg då att jag hade psykiska problem. Jag hade ju småbarn, inget direkt fast jobb och antagligen dålig ekonomi..... *suck* Visst, jag hade småbarn, inget fast jobb men vi hade då inte dålig ekonomi och jag skulle inte ha bytt mitt liv mot något som helst annat i världen. Stod på mig och sa att hon skulle ta blodprov och testa mot både gluten och laktos. Och gissa om jag fick tjata, tjata, tjata! Tillslut var jag så arg att hon sa "då får du betala blodprovet själv, för det kostar och det kommer lika inte visa nått." Jag svarade att det gör jag gärna.
2 veckor senare ringde läkaren upp och sa att "det var det jag trodde, det visade förhöjda värden för gluten". Vadå vad hon trodde?
Jag skulle iaf fortsätta äta "normal" kost fram till dess jag gjort gastroscopin.
Men samma dag som jag gjort den la jag om kosten till glutenfritt. Och på bara 2 veckor mådde jag så enormt bra. Jag har aldrig mått så bra förr som jag mår idag. Kan äta utan att må illa jämt. Kan dricka kaffe och fika fikabröd utan att må illa. Kunde inte ens äta en liten kaka förut utan att må tokilla. En helt underbar känsla. Och bästa utav allt är att jag har inte haft ett utslag på drygt 5 år!!!
Så stå på er om läkaren säger annat. Det går att ta ett litet blodprov ju! Och det visar resultat! Vad läkarna än säger!
Många kramar / Nina

Skrevs mars 2005

  Kattis    
Hejsan,
ja, det e samma historia för mig.
Alltid haft "känslig mage", runt 20-års åldern blev det värre o värre. Jag gick upp i vikt o mer o mer svullen. Jag var så trött, så ont, folk trodde man var gravid, kunde inte jobba för jag var så sjuk så jag blev skujskriven tillslut. Läkarna sa "jag har en depprition i kroppen". Va??? Jag bad tillslut att få komma till dietist, som genast konstaterade Colon Irritabile och satte mig på IBS-kost. Efter det gick jag ner 10 kg, fick bort min uppblåsta mage och mådde så himla bra! Det var 4 år sen och jag går fortfarande på samma kost (med tillägg). Jag har alltid mött dåliga läkare som inte förstår Colon Irritabile eller att det påverkar resten av kroppen. Man kan få inflammationer som inte vill gå över, och läkare påstår att det går över om två dagar och ta medicin. Men man kan inte ta den medicinen, för att magen inte tål den! Man möts av nonchalans mot sitt handikapp, aldrig mer allmänläkare!
Nu mår jag väldigt dåligt igen, behöver bli sjukskriven för mina besvär för att bli bättre. Mitt jobb är för stressigt, och det är något man inte klarar av.
Väntar på att få komma till min privatläkare jag har för magen, det tar några veckor. Men man blir bemött med förtroende, och det väger upp väntetiden!


Skrevs januari 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA återkallar ICA Penne Tomat & Ricotta" href="topic.asp?topic_id=2595&Topic_Title=Ica-Penne-tomat-o-ricotta-risk-för-ägg">Ica Penne tomat o ricotta risk för äggLouise010 dagar
New TopicGlutenfria bröderika tornqvist111 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade