Äggersättning

Äggersättning

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av    Äggersättning
  Katarina    

Äggersättning


En bra ersättning för ett ägg vid bakning är att blanda: 1 tsk fiberhusk och 1,5 dl vatten i en kastrull. Koka upp, vid första bubblan ta av kastrullen och vispa i 3-4 min. Vispa sedan ner massan i kaksmeten.

Det går dock bara att ersätta ett ägg om resultatet ska bli bra.
Resterande ägg får ersättas med bakpulversom tidigare. Men man minskar dock risken för att få en bismak av bakpulvret då man kan dra ned på antalet.

Fiberhusk hittar man oftast i hyllan för glutenfritt.

Mvh. Katarina

Äggersättning  skrevs oktober 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLågproteinmix - Finax har slutat tillverkavita_lamm810 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade