Allergisk trots negativa blodprovsvar?

Annons...
Slippa annonser?

Allergisk trots negativa blodprovsvar?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Allergisk trots negativa blodprovsvar?
Clara Björkefall    

Allergisk trots negativa blodprovsvar?


Har under hela min uppväxt varit allergisk mot stenfrukter, nötter, torsk, pollen, hund och katt...

Gick till en dietist/näringsterapeut för att få en utredning av en alternativläkare också då jag sen barnsben lider av svåra eksem.
Den här dietisten sa direkt efter att jag svarat på massa frågor att han var säker på att ja var vete, mjölk, soja och bön allergiker..

Så jag har uteslutit detta ur kosten nu under 1 månad drygt men märker ingen större förbättring (en aning kanske).

Gick även till min husläkare för att ta blodprov och se vad de visade och enligt de provsvaren var jag inte allergisk mot någon av ovanstående livsmedel (förutom nötter). Blodprovet visade även negativt på mandel, något som jag är ganska säker på att jag är allergisk mot, men inte velat prova senaste åren då jag sist jag åt mandel fick en allergichock i munnen..


Nu är jag så förvirrad: Kan blodprov visa negativt trots att man är allergisk??
Och isåfall - varför gör man då allergitester via blodprov??


Jättetacksam för svar!
Clara Björkefall

Allergisk trots negativa blodprovsvar?  skrevs januari 2005

Annons   
Katarina Suomi    
Hej!
Då jag var och testade mig mot bi- och geting, sa min läkare att trots att pricktestet och blodprovet inte visade något så kunnde hon inte garantera att jag inte kommer att reagera med en allergisk reaktion igen. Att det inte fanns några antikroppar i blodet kunnde bero på att jag inte blivit utsatt för allergenet på många år. Så trots att du inte visade någonting på mandel så kan du fortfarande vara allergisk. Däremot tror jag att du borde ha haft antikroppar mot övriga allergener om du varit exponerad av de nydligen. Be att få komma till en allergimotagning för en kontroll av dina allergier.

Mvh Katarina

Skrevs januari 2005

Veronica    
Hej!
Har själv samma problem. Jag har testat mig genom blodprov mot gluten och laktos, men det visade ingenting. Läkaren sa att han trodde att jag inte tålde mjölkprotein, men skickade bara hem mig sen. Jag kände ändå att jag ville fortsätta min utredning eftersom jag har så problem med magen, så jag gjorde en undersökning av en alternativläkare, kinesiologi, och där visade det att jag inte kunde äta gluten, laktos eller mjölkprotein! Hur ska man veta vad som stämmer. Jag känner ju själv att jag blir dålig när jag har ätit mjölkprodukter och nu håller jag mig borta från glutenprodukter också och har blivit betydligt bättre!
Vad ska man göra???


Skrevs januari 2005

Camilla    
Har liknande erfrarenhet och jag vände mig till en akupressör och har tagit bort mjölk och gluten (främst vete) min mage är mkt bättre. Jag stuntar i vad läkare säger nu och går på hur JAG mår. Sen är det lite jobbigt att inte få hjläp utan att själv få läsa och lära sig på nytt. Stå på er! Kram

Skrevs januari 2005

Gästkonto    
Enligt något som kallas basallergi-teorin kan man vara överkänslig mot mjöl och mjölk utan att vara gluten eller laktos intolerant. Läs mer på www.motkroniskabesvar.se
Teorin har hjälpt både mig och många andra.


Skrevs januari 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade