Ägg och laktosfria semlor

Ägg och laktosfria semlor

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Ägg och laktosfria semlor
  Annica    

Ägg och laktosfria semlor


Hej!
Jag söker ett recept på semlor som är ägg och laktosfria. Mitt vanliga bullrecept som jag använder är tyvärr inte så bra till semlor då de blir väldigt kompakta...

Hälsningar
Annica

Ägg och laktosfria semlor  skrevs januari 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Dessa semlor blir jättebra:

50 gram jäst
100 gram margarin
3,5-4 deciliter sojamjölk.
1/2 tesked salt
1 dl socker
ca 1 liter vetemjöl
1 tesked kardemumma

1. Dela sönder jästen.
2. Smält margarinet och häll i mjölken. Värm det till 37 grader.
3. Häll lite av det på jästen och rör om.
4. Häll på resten av mjölken och margarinet.
5. Häll i salt, socker och kardemumma och nästan allt mjölet.
6. Arbeta ihop allt till en fin deg. Arbeta rejält!
7. Jäs degen i 30 minuter.
8. Baka ut degen till lagom stora bullar.
9. Låt dem jäsa i 30 minuter.
10. Om du vill ha dem glamsiga så pensla med sojagrädde. Grädda bullarna 5-10 minuter i 225-250 grader.

Jag brukar fylla dem med vaniljkräm gjord på sojamjölk eller med mixad silkentofu: mixa silken tofu och ha i lite socker, vaniljsocker och några droppar citronsaft. Kyl.

/Lina [email protected]


Skrevs februari 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade