Tips på bra mjölmix?

Annons...
Slippa annonser?

Tips på bra mjölmix?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av    Tips på bra mjölmix?
  Clara    

Tips på bra mjölmix?


Vilken tycker ni är den bästa soja-vete och mjölkfria mjölmixen för kakbak??

Har bara provat Sempers Finmix och tycker att det inte blev sådär jättebra..



Tips på bra mjölmix?  skrevs januari 2005

  Camilla    
Hej! Jag bakar med sempers grovmix istället, fungerar bättre än finmixen, se också till att ha fiberhusk i. Det gör degen lättare att arbeta med mm.

Skrevs mars 2006

  Marie    
Hej! En fråga till er som bakar!! När ni bakar med "vanliga" mjöler (alltså inte mix) som majsmjöl, potatismjöl, rismjöl osv kan man då inte byta ut allt vetemjöl mot tex potatismjöl?? (Eller varför är det oftast bytt mot flera andra mjölsorter i recepten?)

Skrevs april 2006


Sandra W
   
Puffar...

Jag undrar oxå, vad kan man använda för naturliga mjöler som alternativ till de färdiga glutenfria mixerna? Det känns ofta väl ljusa och syntetiska. Har du något tips?

Skrevs den 29 april 2022


Johan S
   
Intressant fråga. När jag bakar brukar jag göra eget havremjöl genom att mixa havregryn fint. Det blir lite tyngre och inte lika fint som andra mjöler men jag gillar det. Man får komplettera med andra mjöl om man vill ha en bra jäsning dock.


Skrevs den 1 maj 2022


Sandra W
   
Havremjöl låter spännande, det ska jag prova. Men vad har du mer till då för att det ska bli bakbart? Och hur mycket av det ena och andra mjölen brukar du använda?

Skrevs den 1 maj 2022


Anna W (anna_winer)
   
Har man ett färdigt recept där det ska vara vetemjöl går det inte att byta mjölet rakt av mot annat, tex havremjöl. Då behöver man blanda med potatismjöl, fiberhusk mm för att det ska bli någorlunda likt. Googla ”egen mjölmix” så hittar ni bra recept om hur man blandar.

Skrevs den 2 maj 2022


Johan S
   
Jo precis det går inte att byta rakt av allt mjöl mot havremjöl. Jag har experimenterat lite och använt majsmjöl som komplement till havremjölet, 50/50. Men jag rekommenderar nog att gräva lite mer i det om man ska baka något annat än lite mer matiga frukost muffins som jag gjorde. De jäser som sagt inte på havremjöl så de blir lite kompakta.

Skrevs den 2 maj 2022


Sandra W
   
Toppen, tack.
Jag hittade följande recept på naturligt glutenfritt mjöl att göra hemma, ska prova det.

3 dl majsmjöl
4 dl havremjöl (glutenfritt)
2 dl rismjöl
1 dl potatismjöl


Skrevs den 2 maj 2022


Eleonor S
   
Superbra!
Den ska jag ta med mig

Tack

Skrevs den 2 maj 2022


Johan S
   
Ser ut som en bra mix. Ska prova nästa gång jag bakar.
Tack för tipset.


Skrevs den 6 maj 2022

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicHerbalife återkallar proteinbar vanilj-... nydietist01 dagar
New TopicSemestermat nyanna_winer11 dagar
New TopicJordgubbar med tillbehör nyJohan32 dagar
New TopicGlass till alla nyanna_winer04 dagar
New TopicMorotskaka? nyanna_winer27 dagar
New TopicProteinFabrikken Big 100 nydietist27 dagar
New TopicVegansk och glutenfri lunch i Helsingborg nyanna_winer37 dagar
New TopicE471, E472a?Marie68 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade