Nyttigt?

Nyttigt?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Nyttigt?
  Anna-Therése    

Nyttigt?



Hej!

Sedan jag fick reda på att jag är glutenallergisk för tre år sedan har jag nästan slutat att äta nyttiga saker.
Förr åt jag mycket råg, korn, vete grovt bröd och allt det där.
Numera blir det vitt glutenfritt rostebröd.
Det blir så torftigt och jag blir inte mätt på samma sätt.
Har prövat att baka hemma men det är lätt att man skjuter upp sådana saker när man har fullt upp.
Har aldrig testat att baka grovt bröd.
Har ni några tips på nyttigt bröd eller gröt så att jag får i mig viktiga saker då jag har näringsbrist.

Skulle vara jättetacksam för tips och råd!



Nyttigt?  skrevs januari 2005

  Nina    
Hej!
Finns ett toppenrecept bland alla recept här på sidan. Lergrytebröd tror jag det heter. Grovt som attan är det. Sätter fart på magen.
Annars kan du ju ha i havregryn, linfrön, fikon, nötter, bovete och annat. Visst, det blir inte lika grovt som innan man la om kosten. Men bättre än så blir det nog inte. Tyvärr. Ät mycket frukt och grönsaker. Det håller med magen igång.
Lycka till
/ Nina


Skrevs januari 2005

  Anna-Therése    
Åh tack för dina tips! Ska kolla upp det receptet och börja baka! Tack!

Skrevs januari 2005

  Marika    
Hej!

Det är inga problem att äta fiberrikt fast man är gluten allergisk. Om det går bra kan du prova att ha i glutenfri havre från Semper. Linfrö är glutenfria och innehåller bara fibrer. Om det inte går med havre så ha i linfrö. Några av de köpebröd som finns på marknaden innehåller linfrö och solrosfrö. Om du inte vill köpa kan du prova att när ditt hembakta bröd har jäst, bakat på "vitt" glutenfritt mjöl, försiktigt försiktigt lägga linfrö på det som ska bli skorpan. Eller så häller du i linfröna i smeten.

Om du dessutom använder dig av krossade linfrön (finns att köpa) kan du lägga dem i blöt, sedan använda vattnet som degvätska. Då kommer du få en mer glutenlik effekt på brödet. Eller varför inte använda phyllis (stavas det så? heter även Fiberhusk) så kan du tom knåda brödet och få mer fibrer.

Sen finns det så klart potatisfibrer att ha i brödet.

Annars är Fria bröds mörka limpa bra.

(Vad kul att fler än bara jag tycker om att baka mörkt bröd, eller vill kunna)

Skrevs januari 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLågproteinmix - Finax har slutat tillverka nyvita_lamm817,3 timmar
New TopicFiorelli pizza nötriskdietist013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade