Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Nyttigt? | |
Anna-Therése | Nyttigt?Hej! Sedan jag fick reda på att jag är glutenallergisk för tre år sedan har jag nästan slutat att äta nyttiga saker. Skulle vara jättetacksam för tips och råd! |
|
Nina | Hej! Finns ett toppenrecept bland alla recept här på sidan. Lergrytebröd tror jag det heter. Grovt som attan är det. Sätter fart på magen. Annars kan du ju ha i havregryn, linfrön, fikon, nötter, bovete och annat. Visst, det blir inte lika grovt som innan man la om kosten. Men bättre än så blir det nog inte. Tyvärr. Ät mycket frukt och grönsaker. Det håller med magen igång. Lycka till / Nina Skrevs januari 2005 | |
Anna-Therése | Åh tack för dina tips! Ska kolla upp det receptet och börja baka! Tack! Skrevs januari 2005 | |
Marika | Hej! Det är inga problem att äta fiberrikt fast man är gluten allergisk. Om det går bra kan du prova att ha i glutenfri havre från Semper. Linfrö är glutenfria och innehåller bara fibrer. Om det inte går med havre så ha i linfrö. Några av de köpebröd som finns på marknaden innehåller linfrö och solrosfrö. Om du inte vill köpa kan du prova att när ditt hembakta bröd har jäst, bakat på "vitt" glutenfritt mjöl, försiktigt försiktigt lägga linfrö på det som ska bli skorpan. Eller så häller du i linfröna i smeten. Om du dessutom använder dig av krossade linfrön (finns att köpa) kan du lägga dem i blöt, sedan använda vattnet som degvätska. Då kommer du få en mer glutenlik effekt på brödet. Eller varför inte använda phyllis (stavas det så? heter även Fiberhusk) så kan du tom knåda brödet och få mer fibrer. Sen finns det så klart potatisfibrer att ha i brödet. Annars är Fria bröds mörka limpa bra. (Vad kul att fler än bara jag tycker om att baka mörkt bröd, eller vill kunna) Skrevs januari 2005 |