Hur ska man gå till väga?

Annons...
Slippa annonser?

Hur ska man gå till väga?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Hur ska man gå till väga?
  Jennie    

Hur ska man gå till väga?


Hej!
har fått höra att man ska kunna söka vårdbidrag för sitt barn om man har specialkost?... hur fungerar det och hur går man till väga?
Att man skulle behöva ett läkarintyg fick jag veta... men vad gör man då om man har pratat med läkare som har konstaterat att hon är väldigt överkänslig mot mjölk- soja- protein, ägg... skickat oss till dietist och fått goda råd om olika produkter som har visat goda resultat men dock inte bra. Åter pratar man med läkare igen och igen om vad hon reagerar ytterligare på men ändå utan intyg, provtagningar (som inte ska vara tillförlitliga)... Det känns som man är den "hysteriska mamman"
Nu idagsläget har vår dotter astma (som vi fått bråkat om för att få medicin hem istället för att åka titt som tätt på sjukhuset för att inhalera), eksem och allergi. En allergi som bara tycks bli större och man vill ju inget hellre än att hon ska få må bra.
Hur går man vidare med allt?Hur ska man gå till väga?  skrevs februari 2005

  mia    
Hej!
Jag har inget svar på frågan om vårdbidrag utan undrar även jag över det. Jag har en tvåårig pojke som inte tål ägg(även luftburet), mjölkprotein, sesam- och solrosfrön, pälsdjur och säkert ngt mer som vi ännu inte vet.
Jag tycker det svåraste är att hantera alla människor och reaktioner som man möter på dagis, bland kompisar och på sjukhus. Alla val man måste göra och beslut man måste ta. Kan han gå på kalas fast det kommer at finnas tårta med ägg i där. Vem ska hålla koll på att han inte får i sig. Vad ska han få istället. Hur ska man bete sig för att informera om hans allergi utan att folk ska tycka att man är en besvärlig, hysterisk, aggresiv mamma som bara vill ha specialbehandling.
Jag vet i alla fall att det finns riktlinjer för barnomsorgen om att alla barn har rätt till dagisplats och att dagiset måste anpassa sig så att de allergiska barnen kan gå där. Men den informationen tog det ett tiotal telefonsamtal för att få fram. Det är ganska tufft tycker jag. Varför har de inte information om vilka rättigheter allergiska barn har i broschyrer på allergimottagningar på sjukhusen? När man får ett allergibesked om sitt barn borde man även få hjälp med att hitta lösningar på vardagliga situationer som kommer att uppstå. Det blir ju kanske konflikter när man är tvungen att kräva av andra att de och deras barn inte heller ska få äta tex ägg på dagis (som i vårt fall).
Lycka till och stå på er alla ni kämpande mammor och pappor!
Mia Annerwall


Skrevs mars 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicJordgubbar med tillbehör nyJohan222,3 timmar
New TopicGlass till alla nyanna_winer022,9 timmar
New TopicMorotskaka? nyanna_winer24 dagar
New TopicProteinFabrikken Big 100 nydietist24 dagar
New TopicVegansk och glutenfri lunch i Helsingborg nyanna_winer34 dagar
New TopicE471, E472a? nyMarie66 dagar
New TopicRecept med massor av dill?Johan212 dagar
New TopicKöpe-glass oavsett allergianna_winer112 dagar
New TopicSmart picknick ”till alla”anna_winer013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade