Vetestärkelse och veteallergi!

Annons...
Slippa annonser?

Vetestärkelse och veteallergi!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Vetestärkelse och veteallergi!
Caroline    

Vetestärkelse och veteallergi!


Har en dotter som är allergisk mot vete. Hon blev mycket bättre när vi tog bort veten från hennes mat. Efter ett tag blev hon åter igen sämre i magen. Inte lika mycket som innan... Hon hade då fått bröd på dagis med vetestärkelse i. Hur vanligt är det att veteallergiker reagerar på vetestärkelse? Kan det vara så att hon är känsligare nu i början eftersom vi precis har slutat med vete? Och att hon när magen har blivit helt bra kan tåla vetestärkelse? Enligt den dietist vi har varit i kontakt med är det jätte ovanligt att de inte tål VS. Känner mig jätte förvirrad...

Vetestärkelse och veteallergi!  skrevs mars 2005

Annons   
Britt-Marie Johnsson    
Jag har även en dotter 11 år som inte tål vete. Vi har också fått höra många gånger, att så känslig är man inte att man inte tål vetestärkelse. Men dottern är så känslig. Jag använder bara naturligt glutenfritt och det fungerar. I perioder tål hon lite vetestärkelse men det bästa är att undvika det.

Skrevs mars 2005

Caroline    
Tack för ditt svar! Känns skönt att veta att det inte är jag som är nojjig!! Hur reagerar din dotter när hon får i sig vete? Vi har precis fått diagnosen så man är lite nyfiken...

Skrevs mars 2005

Liselotte Norén    
Hej!
Vår dotter är precis lika känslig som din, reaktionen efter att ha ätit vetestärkelse är mindre kraftig hos henne, dvs inga magkramper men mycket "fis i magen" och det luktar illa när hon sedan bajsar. Efter att bara använda den oranga, italienska mjölmixen, sedan ett år mår hon mycket bättre. Allt naturligt glutenfritt går bra -har du kollat potatismjölssiten http://epi.lyckeby.com där fanns det mycket gott tycker vi.

Hälsningar Liselotte

Skrevs mars 2005

Malin Hansson    
Hej... Min 12-åring tål heller inte vetestärkelse.. Han tål heller inte så mycket annat, så vi har använt oss av glutenmixar.. (fått de utskrivna från dietisten). Men numera kan han inte ens äta av dom..
Vi använde både Semper och Finax mixar, de som var mjölkfria (majsfria, risfria.... osv..)

En nyfiken fråga.... Vad använder ni nu då? Om ni nu inte kan använda er av dessa vanliga mixar? Jag och sonens läkare har letat förtvivlat, men inte hittat någon ersättning till mixarna..

Tacksam för svar..... :o)

MVH MalinSkrevs mars 2005

Gästkonto    
Det bästa är ju att använda NAturligt Glutenfritt. Jag vet inte om de sett Dr Schär i butiken där du handlar? Alla deras produkter är naturligt glutenfria så det finns en hel del att välja mellan. Fråga i butiken om dom inte har det hemma!

Skrevs mars 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfri mjölblandning nyCarina05 dagar
New TopicÄgg i Easy Bake muffinsdietist012 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade