Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Ett riktigt grovt bröd | |
Mia | Ett riktigt grovt brödJag efterlyser ett väldigt grovt bröd. Sockerfritt. Gärna surdegsbröd. Jag försöker hålla ett så lågt Gi som möjligt när det gäller bröd. (Gi= Glykemiskt index; i grunden handlar det om hur snabbt blodsockret stiger efter att du har ätit. Med vissa livsmedel går det långsamt och dessa sägs ha lågt GI medan andra höjer blodsockret snabbt och dessa har högt GI. Läs mer på t ex. Fredrik Paulúns hemsida: www.paulun.se) |
|
Nina | Hej!! Vet att det här på sidan under recept finns ett enormt gott och grovt bröd som heter "lergrytebröd". Vet dock inte hur mycket socker det var i.. men det är ju bara du söker rätt på det. Skrevs juli 2005 | |
Julia | Jag brukar baka ut mixen Fullkorn från Mixwell. Det kalasar jag på var eviga dag. Det innehåller mycket frön och dylikt. Hur det är med sockret kan jag inte svara på. Är lite dåligt insatt i det där med GI. Näringsvärdet per 100 gram: protein 10g, fett 25,2g, kolhydrater 50,1 g. Det blir hur som ett väldigt fint bröd! Skrevs september 2005 | |
Mia | Ja! Jag har hittar Mix Wells grova bröd jag oxå. Det är jättegott! Och jag tror att det är ett "bra" bröd enligt Gi. Skrevs september 2005 |