Veteallergi=överaktiv

Annons...
Slippa annonser?

Veteallergi=överaktiv

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Veteallergi=överaktiv
Caroline    

Veteallergi=överaktiv


Har en dotter på två år som är allergisk mot vete, ägg och mjölk. När hon får i sig det hon inte tål blir hon jätte dålig i magen, svårt att koncentrera sig, gnällig, och fruktansvärt aktiv. Det är som om det kryper i kroppen på henne. Eftersom hennes dagis inte förstår allvaret på hennes allergi slarvas det en hel del. Vilket resulterar i att hon är dålig i magen var och varannan dag. Men det värsta är att det sätter sig på humöret och att man skulle kunna tro att hon ibland har damp. Är det fler än jag som känner det så här? Är det vanligt att det sätter sig på humöret?

Veteallergi=överaktiv  skrevs augusti 2005

Annons   
Nina Åström    
Inte tror jag att det bara är du som känner så. Jag var nog inte så trevlig jag heller innan jag fick diagnosen celiaki. Trött, irriterad, arg, ont i magen ständigt m.m. Men sen när jag började äta glutenfritt ändrades också humöret. (Överaktiv har jag nog alltid varit, både med och utan gluten... *fniss*
Har aldrig kunnat sitta stilla mer än 2 minuter åt gången.)
Men jag menar, har man ont i magen för att man inte har ätit "rätt" mat så är det ju inte så konstigt att man kanske blir sur, grinig och trött m.m. Det tär ju på krafterna att vara dålig.
Stå på dig och kanske ta en dietist till dagis så fröknarna där verkligen får sätta sig in i dotras behov av annan kost. För det får jag ofta höra, att en liten kaka kan du väll ta i alla fall, eller det är ju bara lite ströbröd i köttbullarna. Det handlar om okunskap. Vi har haft en dietist på mitt jobb som informerat de övriga anställda om hur jag har det. Inte på min begäran dock.... är ensammen med celiaki av 120 anställda så jag tycker det är upp till mig själv att klara av, och dessutom är jag vuxen och kan berätta själv. Men nu vet alla hur det är att få i sig fel mat. Till o med i restaurangen på jobbet gör dom speciel mat åt mig om det är nått jag vill äta där.
Så mycket information är nyckeln tror jag.
Kram / Nina


Skrevs augusti 2005

Gästkonto    
du måste måste få dom på erat dagis att förstå!!! det är skit viktigt stakars barn om inte vuxna människor kan försöka göra rätt ta dit en dietist och ifrågasätt hela tiden vad hon ater eller har ätit gör ett sk schema be personal skriva ner stå på dig barn har rätt att må bra. mvh mamma till ett barn med komjölk o ägg allergi

Skrevs augusti 2005

Mini    
Hej!

Vad lustigt! Precis så reagerar jag också nämligen! Ett av de tydliga tecknen på att jag fått i mig spår av vete är att jag blir överaktiv, t.ex börjar städa kl 11 på kvällen. Dessutom får jag svårt att sova. Det är som om det inre inte kan varva ner fast kroppen är helt slut. Jag har kommit fram till att det har med pulsen att göra. Den är både stark och hög när jag blivit dålig. Prova att ta barnets puls och jämför m när det mår bra!

Förutom det här så svullnar förstås magen upp, men det med pulsen är nästan värst. Framförallt eftersom det märks mest när man försöker sova och inte kan få ngn vilopuls!

Skrevs september 2005

Anja Thorsson    
Hej!
Jag känner precis samma sak de gånger jag får i mig vete. Framför allt mår jag illa, men har någon form av överskottsenergi. Det är faktiskt något som jag inte tänkt på när jag varit mindre, min mamma har inte heller tänkt på det när jag var barn. Konstigt.

Men vad gäller dethär med ert dagis så blev jag riktigt arg på personalen när ajag läste vad du skrev. Hur kan man inte bara ta sådant på allvar? Sådant gör mug faktiskt vansinnig. Har man en allergi ska man ju sköta det, vare så det är föräldrar, vänner och dagispersonal.
Men nu har det ju gått ett tag sedan du skrev detta inlägg... hur har det gått med ditt barn och med dagiset?

Anja

Skrevs december 2005

Caroline    
Tack för alla svar! Vi var tyvärr tvungna att byta dagis. Det fungerar mycket bättre nu. Men hon är fortfarande väldigt ofta dålig i magen... Tror att hon är allergisk mot något mer...

Skrevs december 2005

Gro Anita Straume    
Veldig kjennt det her ja.

Skrevs juni 2006

Anna Linge    
Det finns en annan slags intolerans som påverkar psyket.
Läs alla länkar noga på http://www.neurozym.com/


Skrevs september 2006

Gästkonto    
Min dotter är glutenintolerant och hennes läkare sa att humöret kan bli påverkat och det kan märkas väldigt väl ibland

Skrevs december 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfri mjölblandning nyCarina06 dagar
New TopicÄgg i Easy Bake muffinsdietist014 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade