Vaccinationer????

Vaccinationer????

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Vaccinationer????
Yasmin    

Vaccinationer????


Hej!
Jag har en dotter på snart 11 månader som är allergisk mot mjölk, ägg, tomat, kakao, citrus mm (det känns som man kan fortsätta i en evighet). Hon har varit allergisk sen födseln och mjölkallergin konstaterades när hon var ca 2 månader. Ca en månad efter det att vi vaccinerade henne vid tre månaders ålder så upptäcktes även att hon även är allergisk mot ägg. Hon fick även spruta när hon var 5 månader. Jag läste i BVC boken att det snart är dags igen när hon är ett år och sedan när hon är 18 månader (mpr). Jag har hört att vaccinen är framställda på hönsägg.Jag frågade på BVC men de vill inte riktigt svara där. Är det någon som vet något om detta eller som har hört det samma??

Vaccinationer???? 

Annons   
anna bergman    
Hej!

Vaccinet de får när de är ett år är inte framställt på ägg, om de inte har ändrat det helt nyligen (tror jag inte). MPR däremot, som de får vid 18 månader är helt riktigt odlat på hönsägg. Min äldsta pojkes äggallergi var inte så kraftig då, så han fick den som vanligt. Vid kraftigare allergi gör man det på en Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning, och delar upp vaccinet i omgångar och utspritt på tid. Fråga er läkare om det behövs för din flicka.
Lycka till, AnnaMaria    
Hej!
Min pojke fick göra pricktest av vaccinet hos sin läkare. Han reagerade, men det var första gången det hade hänt sa hans läkare. Han har blivit rådd att avvakta något år.

Mvh
MariaSkriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade