Mjölkprotein

Annons...
Slippa annonser?

Mjölkprotein

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Mjölkprotein
  Bitte    

Mjölkprotein


Hej! Har en gosse på 6 år som haft problem med magen sedan han var 1½ år. Har varit hos olika läkare under årens lopp men de har haft olika teorier att det kan varit stressmage, laktosintolerans etc. Men nu äntligen har vi kommit till en underbar barnläkare i Malmö som gjort utredning och idag fick vi besked: Mjölkproteinet var problemet. Så nu är det en ny värld som öppnar sig.. men hur ska man komma i kontakt med en dietist?

Mjölkprotein  skrevs september 2005

  Maria    
Hej!
Vår sons läkare skrev remiss till en dietist, men först efter han konstaterades med ägg och vete också. Som tur är så finns ju många ersättningsprodukter för mjölk. Sjuksköterskorna på hans mottagning informerade.

Lycka till, och fråga om det är något!
/MariaSkrevs september 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
har en dotter på 6 år med samma problem .dom har testat mot gluten men ej mjölkprotein .laktos säger dom att vi får testa oss fram själva stämmer det?? hon kan sitta länge på toa jobbigt i skolan!!även diarre när hon har ätit blir orolig och uppstressad när hon ätit glass mmvilka symrom hade er son och gjorde ni pricktest !!
har en son som är allergisk mot mjölkprotein o ägg mvh åsa


Skrevs september 2005

  Bitte    
Min pojke blev testad för laktos via laktosbelastning. De tog ett vanligt blodprov i fingret på honom och testade blodet via DNA, nytt sätt att testa.

Skrevs september 2005

  Yasmin    
Hej!
Vilken tur att de äntligen har kommit fram till vad det är som ställer till det för din son.
Vår läkare skrev en remiss till detisten men det tog ca en månad innan vi fick kommma dit. Vi fick ta reda på ganska mycket själva. Tack och lov för internet! Vi hade även turen att träffa en annan familj med mjölkallergibarn så vi fick mycket tips och idéer från dem.
Vi använder solhavre istället för mjölk i mat och sånt och Oatlys imat istället för grädde. Carlshamns mjölkfria margarin finns som smörgås, bak och flytande.
Lycka till!


Skrevs september 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
jag kan tipsa dig yasmine om bullar och bröd pågens bröd och bullar är mjölkfris alla utom kanelsnäckan gå in på www.pagen.se sen finns göteborgskex ochså mjölkfria om du vill ha fler tips hör av dig mvh åsa

Skrevs september 2005

  Madeleine    
Hej Bitte!
Jag har en son på 8 år som varit mjölkproteinallergisk sen han var 2 år, dom enda prover som togs då var blodprov så det har funnits ett tag, vi har kollat honom 2/år i början och sen 1/år, nu sist för ett halvår sen ungefär så gjordes både pricktest och laktosbelastning oxå, men det äör fortfarande proteinet på honom, har fått olika besked genom åren att det skulle växa bort ev, eller att han inte skulle tåla laktos. När han var liten och jag fick det bekräftat så fick vi oxå en remiss till dietisten, man ska ju inte börja greja själv med maten, ta bort grejre osv, det ska göras under koll av en dietist, plus att det är viktigt att hon får i sig kalcium på annat sätt. Vi köper kalciumtabletter på apoteket. Kalcitena (250 mg) heter dom, min son tar 2 om dan.
Lycka till!!
Mvh Madeleine


Skrevs september 2005

  Madeleine    
Förlåt Bitte ser junu att du har en pojke, tror jag skrev hon i mitt förra svar......

Sorry....:)

Skrevs september 2005

  Lottie    
Hej
min dotter testas just nu för att se om hon inte tål mjölkproteinet.Har varit mjölkfri sen 1 juli, ska träffa doktorn i slutet av september för att få besked. Men hon har aldrig haft några besvär är det någon som har varit med om det? Varför dom testar henne var att hon inte hade gått upp i vikt på ett år. Hon har aldrig haft problem med magen. Det roliga var att innan vi började med mjölkfritt gick hon upp 2 kg i vikt. Hur kan man veta om det är laktosen eller mjölkproteinet man inte tål?
Tacksam för svar
Lottie


Skrevs september 2005

  Lena    
Min pojke snart 3år, kräktes som en tok när han fick tillägg som bebis. Stora utslag över hela kroppen hörde oxå till bilden. Ganska omgående gjordes pricktest på barnläkarmottagningen där mjölkproteinallergi konstaterades. Sedan dess blir vi kallade på kontroll 2 ggr/år. vi skickades till en dietist, men det ger jag inte mkt för... marknadens alla (nåja, nästan) förpackningar med mjölkfria produkter ställdes fram på ett bord och jag uppmanades att använda dessa. Mer hjälp har jag fått från celiakiförbundet som har mkt bra informationsmaterial i tryck och på nätet. när man väl har lärt sig att tänka mjölkproteinfritt så går det alldeles utmärkt att laga god, näringsriktig mat till hela familjen. på denna sida finns många bra recept!Ica:s recept brukar oxå ge tips om hur man gör en rätt mjölkfri.
Lycka till!


Skrevs september 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade