Tenerife

Tenerife

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Tenerife
  Patrick    

Tenerife


Hej!

Undrar om nån har varit på tenerife och kan berätta lite om deras matkultur.Jag är glutenallergiker så de skulle va kul och veta nu innan man åker.Har hört att man ska ta med sig eget bröd för det finns tydligen inget där stämmer det??
Sen har jag också läst att det finns Mcdonalds där har dom glutenfritt eller?? vore tacksam för lite råd innan man åker.

Tenerife  skrevs september 2005

  Julia    
Hejsan

Jag har inte varit på just Teneriffa men jag har hjälpt andra med information. Jag har tagit reda på att det finns 2 varuhus i Santa Cruz de Tenerife där jag vet att de säljer glutenfria produkter. Varuhuset heter El Corte Inglés och det ena av de två har en supermercado. Jag skickar med adressen lite längre ner. Vill du ha en karta kann jag skicka en via mejl.

De har vanligtvis ett stort utbud av produkter, mestadels från Schäär så det går även att läsa på svenska på förpackningarna. När det gäller bröd så köp inte det vakumförpackade brödet, det är inte särskilt gott!

Vad vill du veta? Har du tillgång till eget kök eller är du mest intreserad av att veta vad du kan äta på restaurang? Vilka tapas du kan äta?

Det går att beställa eller ev. ladda ner information från celiakiförbundet där det står vad gluten innebär, på olika språk, som man sedan kan visa fram på t.ex. restaurang. Jag kan skicka dig den informationen på spanska om du vill.


El Corte Inglés - Snata Cruz de Tenerife

Av. (eller Avda. (Avenida)) Tres de Mayo 7.

Supermercado ligger på våning SS vilken oftast är under entréplan.

Lycka till!
/Julia

Skrevs september 2005

  Julia    
Jo just det, på Mc Donalds i Spanien har de inte något glutenfritt utbud. Inte på fastlandet åtminstone.

Skrevs september 2005

  Patrick    
Hej igen!!

Tack för de.Är mest intresserad av vad som går att äta ute har inte tillgång till eget kök. Vore trevligt om du kunde skicka över lite material till mej via mejl([email protected])

Skrevs september 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade