Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av | RIS? | |
Fredrik | RIS?Har läst på nån sida att är man mjölkproteinintolerant så ska man inte äta saker som de står "glutenfri" för de kan vara spår! Stämmerde? för tex på uncle bens ris står de så, men jag vet inte om kan äta de eller inte, tacksam för svar!! RIS? skrevs september 2005 |
|
Viktoria | Mjölk och gluten har inget samband..? förstår inte riktigt din fråga Skrevs september 2005 | |
Fredrik | kan jag äta de riset om jag är mjölkproteinintolerant? Har precis fått diagnosen så jag kan inte så mycke gällande detta ännu Skrevs september 2005 | |
Viktoria | Ja visst kan du det.. Så länge det inte ingår någon form av mjölk bland ingredienserna så är det okej,, Glutenalleri har inget med mjölk att göra där är det mjöl som är boven.. Så glutenfritt och mjölkfritt är två HELT skilda saker.. Men svaret på din fråga är Ja du kan äta ris även pasta går bra Skrevs september 2005 | |
Maria | Hej! Det kan vara ihopblandning med veteallergi, då kan man inte äta glutenfritt, min dietist sa att det var för att det var vetestärkelse i. Men som sagt, absolut ok om man är mjölkallergiker. Min pojk äter saker som det står kan innehålla spår, och det fungerar för honom. Små mängder mjölk ger inte några stora reaktioner, så vi tycker det är värt det! Tex. Becel margarin och viss isglass. Skrevs september 2005 | |
| ||
Fredrika | Om du bara är allergisk mot mjölk kan du äta ris utan problem. (Jag har då aldrig hört nåt om att man inte kan äta glutenfritt som mjölkallergiker) Ris innehåller naturligtvis ingen mjölk alls och kan ätas av alla utom de som är allergiska mot just ris Skrevs september 2005 |