Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Anslagstavlan ››
Av | Reagerar på nästan allt | |
Mari | Reagerar på nästan alltHej svejs! Jag, en tjej på 28 år, undrar väldigt om det finns någon till som har det som jag. Jag äter just nu väldigt strikt kost med bara rena produkter. Det är faktiskt enk- lare att säga vad jag kan äta än tvärtom. Har glutenintolerans sedan födseln och fick laktos (eller mjölkproteinallergi, vet ej) i tonåren och började reagera även på ägg för några år sen. För ca tre år sen började jag få allergireaktioner i form av nässelutslag, astmakänningar/andnöd, klåda i ögon och ansikte. Allt har stegvis blivit bara värre och jag har plockat bort massor av saker från inköpslistan, däribland allt som innehåller färgämnen. De flesta kryddor verkar jag också reagera på. Dietisten har en teori om att det kan vara jäst som är boven så just nu äter jag endast tunnbröd och riskakor. Har hamnat i det läget att jag inte vet själv vad jag reagerar på och tvärtom, så nu är jag rädd för att jag uteslutit så här mycket i onödan, för jag mår ju ändå inte bra, även om jag blivit något bättre i magen. Ett ljus i mörkret är att jag tror att jag hittat en bra läkare. Finns det någon som känner igen sig och/eller har några tips så blir jag jätteglad. Jag hoppas ändå att det inte finns någon mer som har det så här. Kramar från Mari |
|
Birgitta | Hej Mari ! Det finns fler som du, jag är en av dessa. Fick för en månad sedan reda på att jag är födoämnesallergiker och kan idag bara äta ris-rent kött- bananer- päron på burk - dricka kaffe - mjölkfritt margarin . Ska som tur vad till en dietist i veckan så jag hoppas hon kan hjälpa mig. Jag längtar mest efter att få kunna äta mjukt bröd men det är ju oftast vete- majs stärkelse i dessa eller soja . Det var lite av en chock när jag fick svaret men livet går ju vidare ändå, även om man skulle vilja vräka i sig alla dessa godsaker som man åt förr.. Mina problem visar sig så att jag får utslag på hela kroppen men mest i ansiktet(suck) . Några tips har jag inte just nu åt dig men du är inte ensam iallafall, man tror det bara. Skrevs juli 2001 | |
Pia | Hej, Jag är 25 år jag.. Visst är det trist när man inte kan äta allt? För ca 3 år sedan började det med nötter.. för 2 år sedan kom vete/gluten (? ej helt fastställt än med gluten men vete tål jag inte ens stärkelsen av), lactos, sojaprotein och alla dess bönsläktingar (e413, e312 etc), tomat, morötter, äpplen, päron, bananer, avocado, körsbär, curry (kan vara bockhornsklövern däri som är boven), spiskummin/kummin etc etc Det som går är majs, potatis, ris, kött, ägg, fisk, kyckling, havre, citrusfrukter ( om jag inte stressar) . Nu på sista tiden verkar det blivit bättre med lactosöverlänsligheten i alla fall.. jag tål lite lactosreducerade produkter nu. Hoppas det blir bättre för dig med! Hälsningar Pia från Stockholm Skrevs juli 2001 | |
Gunilla | Hej! jag har en dotter som reagerar mot allt, men vi har fått underbar hjälp av dietist. kolla upp konserveringsmedel mvh Gunilla Hägerstrand Skrevs juni 2002 |