Mjuka torillabröd

Mjuka torillabröd

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Mjuka torillabröd
  Lena    

Mjuka torillabröd


Hej!
Är det någon som har ett bra tips på antingen om det finns att köpa (förmodligen inte) mjuka tortillabröd (till tacos)eller något bra och smidigt recept. Det är det enda jag och min dotter riktigt saknar, efter vår glutendiagnos för drygt
ett år sedan. Borde inte det vara något för tillverkare att satsa på. Irriterande nog hittar man nu och då någon ny sådan produkt på tacoavdelning med benämningen MAJSTORTILLA och tänker att yes, nu finns det ett av bara majsmjöl! En snabb läsning av innehållsförteckningen ger dock genast besked om att vetemjöl ingår. Kan det vara så svårt att tillverka ett av bara majsmjöl? Tacksam i alla fall för tips ang detta. MVH Lena

Mjuka torillabröd  skrevs oktober 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Mixwell har en mix för majstortillas. Man tillsätter bara vatten och steker sen tortillas i en teflonpanna. Det blir jättegott!

Skrevs oktober 2005

  Lena    
Tack för tipset! Jag undrar dock om jag gjorde fel, prövade denna mix en gång, men inte blev det som vanliga mjuka tortillabröd. Blev en helt annan konsistens, mer som pannkakor och inte sega och brödaktiga som tortillabröden. Men det kanske inte går att få precis likadana i detta "nya" livet. Tack i alla fall! MVH Lena

Skrevs oktober 2005

  Kristina    
Hej! Man kan baka egna tortillas:

2,5 dl mjölmix
2,5 dl majsmjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk olja/margarin
1,75 dl vatten

c:a 2 tsk husk

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan vattnet blandat med husken och oljan. Arbeta degen smidig och kavla sedan ut till c:a 15 stycken tunna tortillas. Grädda dem i en torr het stekpanna tills de fått fin färg (2-3 min).

Detta recept har jag tagit från ICA Förlagets Stora Kokbok och bara bytt ut mjölet och tillsatt husken. Det är helt okej


Skrevs oktober 2005

  Lena    
Hej och tack för tipset!
Jag har inte hunnit pröva det ännu, men det verkar lovande. Hittade faktiskt ytterligare ett recept som fanns här på allergimats receptsamling. Det verkar dock på beskrivningen vara mer som tortillamixen typ pannkakssmet. Men det kan väl vara kul att variera lite, bara jobbigt att man måste göra allt själv. Det är ju så himla smidigt, fredagkväll med tacos, men ska man dessutom grädda bröden själv är det inte en lika snabb och smidig rätt. Så jag önskar fortfarande färdiga att köpa gjorda med bara majsmjöl. Tycker marknaden är rätt trög att komma med nya produkter. Och ändå hör jag fler och fler som får glutenintolerans så det borde ändå finnas ett ganska stort underlag. MVH Lena igen!


Skrevs oktober 2005

  Lena    
Hej igen!
Jag har en idé;kan inte samtliga glutenallergiker som liksom jag önskar mjuka tortillabröd enbart av majs "bombardera" några olika tillverkare tex Santa Maria, ICA, mfl kanske Semper, med önskemålet om mjuka tortillabröd av enbart majs. Tipsa dem om att de kommer utöka kundkretsen betydligt om de utesluter glutenhaltiga produkter, nå nya fantastiska försäljningssiffror. Kanske kan vi genom påtryckningar få fler produkter. Jag ska genast leta upp hemsidor och mailadresser och skriva. Häng på!!! MVH Lena


Skrevs oktober 2005

  Lena    
Vill bara rapportera lite från mina kontakter jag tog med lite olika tacotillverkare. Av några fick jag svar att det var en intressant idé men att det kostar för mycket att skilja produktionen åt från de andra med vete i, risken för kontamination. Däremmot fick jag som jag uppfattade det, ett glädjande besked från Semper, att man håller på att ta fram en sådan produkt, även om man inte i dagsläget kunde säga något om när det kunde vara klart. Men ändå, det vore verkligen jättebra, tycker jag, säkert någon mer..! Lena

Skrevs oktober 2005

  Lena    
Lite nyfiken om någon mer har tryckt på till de olika "tacotillverkarna" och om det var någon mer än jag som blev glad inför beskedet att Semper håller på att ta fram en sådan produkt. De kunde i och för sig inte säga när. Kanske inte blir förrän om något år, inte vet jag. Men i alla fall... Det är roligt när man kan påverka och få till förbättringar vad gäller sortiment.

Skrevs oktober 2005

  Nina    
Hej!
Jag har faktiskt mailat santa maria och frågat. Jag har dock inte fått något svar av dom så här en vecka senare. Hoppas jag får ett svar bara :)


Skrevs oktober 2005

  Kristina    
Skulle vilja korrigera receptet jag skrev ovan.. Det krävs två deciliter vatten (med 2 tsk fiberhusk) för en bra konsistens till cirka 150 gram (2 dl) mix och 150 gram (2 dl) majsmjöl. Skulle också vilja tipsa om att kavla bröden mellan två plastfilmsbitar så det inte kladdar så mycket plus att det inte blir en massa bränt mjöl i stekpannan. Jag har skrivit in detta recept, och det korrigerade, bland Recept & Tips som "Tortillas"

Skrevs februari 2006

  marieanne    
Läste era funderingar kring mjuka tortillas. Jag har varit i mexico där fanns det både mjuka och hårda skal. Ettt perfekt resemål för oss med celiaki. Så det borde gå att inportera. Ska försöka söka reda på fabrikatet har ev några kvar i frysen. Kanske går det att söka på webben, men då bör man kunna spanska. Återkommer

Skrevs februari 2006

  Ulrika    
Om du inte hittar fabrikatet på de mexikanska tortilla bröden, kanske det kan vara värt att leta importörer i Sverige som köper mat från Mexico.
Vi bakar själva efter receptet här i tråden och hela familjen gillar dem bäst! Tyvärr torkar de snabbt.
/Ulrika


Skrevs februari 2006

  Marieanne    
Jag har hittat ett företag i Stockholm Chez Albert Roslagsgatan 33 08-6129995 Som säljer bland annat mexikanska ingerdienser, ev finns det äkta majs tortillas där. Jag bor så långt borta så jag har inte varit där.

Skrevs mars 2006

  carina    
Jag brukar beställa goda mjuka tunnbröd från Monicas bageri
0640-30452


Skrevs juni 2006

  Anna    
Hej!
Jag har celiaki och men jag har också bott i Mexiko där jag mådde mycket bra av maten. Jag och min man har nu flyttat hem till Sverige och vi har startat ett företag som importerar mat från Mexiko: RealMexican. Vi kommer nu också att sälja majstortillas. Vi kommer att finnas på ett antal Ica butiker till att börja med, men vi bearbetar alla stora kedjor. Vi finns också på vår webbshop: www.andale.se


Skrevs april 2008

  Gäst K (Gästkonto)    
På city gross finns det mjukt glutenfritt trilla bröd och köpa! :) i taco hyllan!

Skrevs november 2012

Sida 1 av 2    1 2
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLågproteinmix - Finax har slutat tillverkavita_lamm811 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade