Dagis och allergier

Annons...
Slippa annonser?

Dagis och allergier

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Dagis och allergier
Yasmin    

Dagis och allergier


Jag har en dotter på 1 år som är allergisk mot mjölk, ägg, kvalster, katt, citrus, rödabär, tomater, kakao mm. Just nu funderar jag mycket på hur det ska gå när jag börjar jobba och Linnea ska börja på dagis. En liten tös på 1,5 år stoppar ju allt i munnen, minsta lilla smula hittar dom ju. Vad kommer hända med henne när det ligger brödsmulor på golvet som innehåller mjölk o ägg? Jag har försökt att prata med vår läkare men hon tyckte mer eller mindre att "det är väl inte så farligt, hon får väl lite ont i magen och så får hon kanske eksem. Ge henne Tavegyl 2 ggr/dag."
Jag pratade även med områdeschefen för barnomsorgen och av henne fick jag en tillbaka fråga om jag inte hade funderat på att ha henne på en annan ort.
Hon tyckte väl att det blev för mycket jobb.
Det måste ju finnas någon annan med erfarenheter från dagis. Snälla ge mig tips och ideer!!!

Tack på förhand!

Dagis och allergier  skrevs oktober 2005

Annons   
Lindha-Marie Larsson    
HEjsan.Jag har en son som är allergisk mot mjölk,ägg och soja.Han har nu gårr på daig i dryga månaden.På ansökan till dagis fick jag skriva ev allergier,då var det bara mjölk som var aktuellt.Men vi inskolningen till dgis skrev jag upp allt som han kan äta och hur.Att de inte kan få komma minsta ägg eller mjölk på hans plats vid matbordet,att de måste sopa golvet efter varje måltid och att de andra barnen inte matar honom på något sätt. Visst r det att ställa ganska mycket krav,men det har gått jättebra för oss.Vi har turen att ha en egen kokerska på förskolan,slippe storköksmat.Och kokerskan har själv haft två allergibarn,så vi har väl extra tur....

Det är föskolans skyldighet att se till ditt barns behov.

Inami

Skrevs oktober 2005

Gästkonto    
Hej!
Vi har en kille som är 1.5 som inte tål mjölk, ägg, mjöl, nötter och kiwi. Han har nu gått 3 månader på dagis, och det har gått jättebra. Det enda vi märkt är att han var lite röd på magen en gång, det var nog en kladdig mjölk hand som varit där tror jag. De låser in sophinken med barnspärr under diskbänken, och han sitter på ett hörne, med en fröken och en 5-årig tjej närmast för att minska spill. De sopar ju upp efter maten också. Han har inte behövt få Tavegyl sedan han började, och personalen har blivit utbildad på hans adrenalinpenna. Vi har tillsammans med hans läkare skrivit en lista med vad han inte tål (där vi definierat att det inte fungerar tex med rått ägg via luften) samt en "Om något händer" lista. Den sitter uppsatt på väggskåpet där "hans" bröd och kex finns. Den får alla vikarier läsa igenom.

Det var oroligt i början, men nu har man vant sig.

Lycka till!

Skrevs oktober 2005

Caroline    
Vi har en dotter på 2.5 år som är allergisk mot mjölk, ägg, vete, råg, citrus m.m. Vi hade jätte mycket problem på hennes dagis. Hon är rätt så känslig. Och jag tycker att det är FEL av läkaren att säga att hon bara får lite ont i magen. Det tycker jag är fullt tillräckligt. Det är inte roligt att försöka lägga sitt barn när det ligger och gråter för att det har ont i magen när det inte behöver. De på vårt dagis var rätt så nonchalanta. De lät tex vår dotter leka med leklera gjort på vete. De resonerade som så att hon inte skulle äta den. Men det räcker ju att hon stoppar fingrarna i munnen. Det slutatde tyvärr med att vi var tvungna att byta dagis. Det beror mycket på hur personalen är. Det nya dagiset är jätte bra!!!! Att en chef bara har mage att säga att ni ska fundera på att använda er av dagisomsorg i en annan kommun är ju skandal. Varför skulle det vara bättre där? Det hela handlar ju om förståelse och respekt. Som på vårt första dagis trodde de inte på oss när vi sa att hon var så allergisk som hon var. De kunde tex säga: Hon är säkert magsjuk. Hon har varit så dålig i magen idag. det spelar ingen roll hur ofta jag har sagt till dem att hon i stort sett alltid är dålig i magen pga att hon är så känslig.. De trodde inte på oss. Så stå på dig!!!!
Lycka till!!


Skrevs december 2005

Yasmin    
Hej igen! Tack för alla tips!
Jag har pratat mycket med personalen och områdeschefen, vi hade till och med ett speciellt möte där personalen kunde ställa frågor och jag kunde informera hur hon reagerar. Tack och lov så känner jag ett par i personalen sen innan och de andra verkar också väldigt seriösa och vill göra allt de kan för att detta ska funka. Det bästa av allt är att de faktiskt vågar fråga. I detta fallet känns det ju som om alla frågor är viktiga och att begreppet onödiga frågor inte existerar. Tack igen för tips och idéer. Vi ska börja inskolningen efter nyår och är mycket hoppfulla!


Skrevs december 2005

Yasmin    
Det har nu gått fyra månader sen vi började på dagis och det har gått jätte bra!! Det enda som har hänt är att hon har blivit lite prickig när de råkade ta fel haklapp. Men efter tvätt och salva så försvann det. Vi har haft väldig tur med toppen personal som har frågat mycket och som har kommit med mycket nya och bra idéer.

Skrevs maj 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLaktos, kanske mjölkprotien allergi...Mikael Lundman1112 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade