Förvirrad

Förvirrad

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Förvirrad
  Alessandra    

Förvirrad


Hej, har en 6mån som är mjölkproteinallergisk. Läkaren ord profylac. ska jag göra välling av den, hur länge ska man köra med det..och ska jag ha det pulvret i all mat eller? när kan jag göra välling av t ex havremjölk och Ekogogröten..förvirrad själ!

Förvirrad  skrevs oktober 2005

  Lindha-Marie    
Hej.

Visst är det förvirrande när man ska lära sig något nytt och emellanå livsviktigt.

Min son var 6 månader när han fick Profylac.Då var jag så duktig att jag lagade alla provpotioner själv till honom,jag hade i lite Profylac i allt.Mest bara för att han skulle vänja sig vid smaken.
I samma veva slutade jag amma,hade inte så mycket mjölk kvar.Så till morgonen fick han Ekogo,sedan vällning på vatten och Profylac,smakportion,välling smakportion,gröt och välling.

MEn när han blev äldre och började röra sig med så började jag blanda vällingen på Solhavre.Då får han i sig med kalcium och vitaminer också.Hade även i Ekogod till natten,så det mättade lite mer.Så 2 skopor Ekogo och 4 skopor Profylac äter han till natten nu,och nu är han 15 månader.Nu äter han i stort sätt samma saker som vi äte,men vissa undantag,eftersom han är även allergisk mot ägg och soja.

Lycka till


Skrevs oktober 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Det enda man behöver tänka på är att de ska få i sig tillräckligt med kalcium (600 mg). Man kan lätt räkna själv för det står på paketen hur mycket den innehåller (ring tillverkan om det är oklart!). Vår son är nu 21 månader, och han äter Nutravälling med solhavre och havremust morgon och kväll. Vi har räknat ut att detta är ungefär 400mg kalcium, så vi har gett honom rapsy med lite krossade kalktabletter i för att komma upp i 600mg. Nu dricker han mycket havremust bart, så nu behöver vi inte tänka på det mer.
När han var mindre var han förtjust i Sinlac, den har också mycket kalcium i sig, så med en portion sinlac och två vällingar fick han i sig nog.

Lycka till!
/Maria

Skrevs oktober 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer214 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade