Vårdbidrag

Annons...
Slippa annonser?

Vårdbidrag

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Vårdbidrag
Anna Nordsäter    

Vårdbidrag


Jag har läst att flera utav er har sökt vårdbidrag. Är det någon som HAR fått det beviljat. I såfall med vilka allergier?? Jag har precis skickat in papper till Försäkringskassan, någon som vet hur lång tid det brukar ta innan man hör något????

Vårdbidrag  skrevs oktober 2005

Annons   
Kamilla Höjd    
Hejsan!!
Jag har en son med mjölk, ägg o soja allergi. Han är även allergisk mot lite andra "små" saker. Han reagerar även på pälsdjur och pollen och har astma. Jag fick avslag på min ansökan. Jag orkade inte överklaga utan sket i allt. Det tog ganska lång tid innan jag fick svar. De ringde upp mig och pratade. De kunde inte förstå att han varit mycket sjuk eftersom jag inte tagit ut vård av barn. Jag hade fixat barnvakt och min man och jag gick om varandra i scheman för att han skulle få vara hemma. Tråkigt men du får lycka till.


Skrevs oktober 2005

anneli ström    
Hej!Vi sökte vårdbidrag för våran lilla flicka som är allergisk mot ägg, lactos, katt, hund,mm. Hon har även infektionsastma och måste inhalleras även på natten under störe delen av året. Hon är dessutom så kraftigt allergisk mot ägg att hon inte kan vara i närheten av det eller vistas i ett rum där någon precis ätit ägg hon reagerar även på tomma äggkartonger mm. Sen har hon dessutom ett medfött hjärtfel som hon nu opererats för.Så vi hade inga problem att få vårdbidrag för henne. Mvh Anneli

Skrevs november 2005

Marie Gottlander Aspelin    
Jag vet inte om du hunnit få svar från försäkringskassan ännu men det tar ca 6 månader för dem att utreda ärendet. Fördelen är dock att om man får det beviljat så får man bidraget retroaktivt från det att man lämnade in ärendet. Jag har 1/4 vårdbidrag för min dotter som är utvecklingsstörd. Det tar väldigt mycket tid att förklara saker i detalj om och om igen för att hon förhoppningsvis ska förstå och kunna klara sig själv i framtiden. Det var inga större problem att få bidrag för henne men det tog som sagt lång tid och det blev många samtal fram och tillbaka mellan försäkringskassa och mig. Vi har nyligen lagt in om ½ bidrag för henne. Jag har med åren insett att vi har många kostnader för henne pga hennes handikapp som vi inte har för en normalbegåvad tonåring (min nya man har en dotter som jag nu kan jämföra med vilket jag inte hade tillgång till tidigare) Det är inte avgjort ännu så om någon har lyckats få ½ vårdbidrag kanske de kan dela med sig av vad man ska hänvisa till. Jag menar inte att man ska ljuga men jag lever med min dotters handikapp varje dag och tänker inte på att hon gör vissa saker pga hon är just utvecklingsstörd. Jag kan nämna en sak bara som exempel. Min dotter har för vana att hoppa i sängen. Det var inget problem när hon var liten men nu när hon är tonåring så håller inte sängen längre utan den går sönder. Min "extra" dotter hoppar inte i sängen och har inte gjort på många år. Så vad jag menar är att man blir blind när man lever med ett handikapp.

Nu har jag nyligen fått reda på att min lille son (10 mån) är komjölksprotein allergiker vilket har gjort att vi ansökt om 1/4 bidrag även för honom. Vad man ska trycka på när man skriver sin ansökan om vårdbidrag är hur mycket extra tid det tar att ha en allergiker i familjen. Det tar väldigt mycket längre tid när man handlar t. ex. Problemet kan vara att man måste specificera sig HUR mycket längre tid det tar. Så jag rekommenderar att man faktiskt tar tid på sig själv när man handlar till familjen utan att ta hänsyn till allergier och sedan tar tid igen hur lång tid det tar när man måste stå och läsa på alla dessa förpackningar med minimal text för att se vad de innehåller. Det är i alla fall inga problem för mig att motivera att det tar dubbelt så lång tid att handla nu för tiden.

Skrevs januari 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
Inga inlägg skrivna ännu. Skriv gärna det första :)
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade