När vällning?

När vällning?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    När vällning?
  Emma    

När vällning?


Tack för bra råd som jag fick när jag skrev igår! Jag undrar när det är lämpligt att börja med välling till min mjölkallergiska tjej som är 6 mån? Jag ammar fortfarande och sen kör vi med puré och gröt. Skulle vara kul att höra när andra har börjat!

När vällning?  skrevs december 2005

  Pia    
Hej Emma, min son tål varken mjölk, ägg eller soja växt/bönsläktet... Mjölk kom jag på efter 2 veckor ägg och soja när han var ca 4 månader.

Jag introducerade mat till honom vid 4 mån och vid 6 mån ville han inte amma mer på dagen, endast 1 gång på natten. Fick tyvärr ingen nutramigen till honom förräns han var över året och för att få i honom det bakar jag frukostbullar med nutramigen i. Tar jag nutra i maten, om så bara några korn så matvägrar han. Har försökt på alla möjliga vis, lite i gröten, lite i såsen när jag gör mat till oss alla, men han tar det inte, inte ens när hans pappa tycker att det är gott tar han det.

Men som tur är tar han det i mina bullar. Jag tar i en deciliter pulver eller två i mjölet till 5 dl degspad.

Lycka till!!

PIA

Skrevs december 2005

  Elisabeth    
Hej!

Min son är mjölkprotein och sojaallergisk och har aldrig gillat Nutarmigen. Jag köper gröten Sinlac på Apoteket och späder den lite mer så att det blir som välling. 1dl Sinlac pulver späder jag med ca 150 ml vatten. Lätt att blanda! Det är naturligtvis lite dyrare men har varit räddningen för oss som inte har ett så matglatt barn. Sinlac innehåller mycket kalcium så man inte behöver oroa sig för Kalcium brist.
Lycka Till!
Elisabeth

Skrevs december 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Jag började med smakportioner vid 4.5 mån, och gröt vid 5-6 månaders ålder. Jag började med Nutravällingen vid 5-6 månaders ålder tror jag, jag bytte ut 10-målet mot den, då var min kille himla hungrig, och jag hade ork att joxa. Enligt tillverkaren är det ok med välling från 4-6 månaders ålder. Min kille slutade amma vid 10 månaders ålder. Då ville han inte längre. Vad jag hört är det lättare att få dem att gilla Nutran ju tidigare man introducerar den.

Mvh
Maria

Skrevs december 2005

  Emma    
Hej!
Tack för tipsen! Jag får testa med någon form av välling snart och se hur det går. Min tjej väljer i stort sett bort amningen på dagen så hon kanske är redo snart. Just nu kör vi hårt med EkoGo och Nutra och det går riktigt bra. /Emma


Skrevs december 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
hejsan jag slutade amma min son när han var 6 mån ,för jag fick själv inte äta något med mjölkprotein i.fördelen med att amma längre är ju att barnen får inte så mycket infektioner mm och att man bygger upp ett bättre imunförsvar hade jag vetat att han skulle bli så sjuk hade jag nog ammat lite till om det funkar. mvh åsa

Skrevs december 2005

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicAllergi nyAgneta06 dagar
New TopicSymtom nyAgneta27 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade