Mjölk-ägg-vetefria lussekatter

Mjölk-ägg-vetefria lussekatter

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av    Mjölk-ägg-vetefria lussekatter
Anna Berggren    

Mjölk-ägg-vetefria lussekatter


Är det någon som vet hur man kan baka lussekatter utan vare sig mjölk, ägg eller vetemjöl?

Mjölk-ägg-vetefria lussekatter 

Annons   
Gästkonto    
jag bakar till vår son som är allergisk mot ägg o mjölk efter recept på vanliga bullar fast byter ut det han inte tål mot produkte han tål penslar med mjölkfritt margarin lycka till åsa



Gästkonto    
Hej!
Jag följde ett recept på denna sida som innehhöll kesella, fast byte ut den mot Rapsy (som jag köpt här med) som jag blandade 2dl vatten till 1 dl Rapsy istället för 3 dl som man har när det ska bli joghurt. Det blev jättebra.

Mvh
Maria



Gästkonto    
Det var nog detta recept (Rapsy istf kesella, havredryck istf mjölk)

/Maria

Lussekatter (2000-12-07 av Anna)

Ingredienser Instruktioner

1,5 påse saffran
75 g jäst
150 g sojafritt margarin
5 dl mjölk
2 msk FiberHusk
2 dl socker
2 krm salt
2 dl Kesella
(ev. kardemumma)
15-16 dl fin glutenfri mix Stöt saffranet med sockerbit i mortel. Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm, 37°. Häll degspadet över jästen och tillsätt fiberHusk.
Rör om och låt svälla ca 10 minuter.

Tillsätt socker, salt, Kesella och det mesta av mjölblandningen.
Arbeta degen kraftigt, gärna i maskin. Låt degen jäsa 30 min. före utbakningen.
Dela degen i mindre bitar och forma dem till lussekatter. Garnera med russin som fått svälla i vatten. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda i 225° i mitten av ugnen ca 10 minuter.




Anna Berggren    
Tack för tipsen!



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade