Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Vad ska man göra? | |
helena | Vad ska man göra?Jag har just fått veta att jag inte skall äta varken gluten eller laktos, jag vet bara inte VAD kan jag äta nu? Hur vet jag om maten på ex restauranger innehåller något av dessa ämnen? Jag är helt rudis i den här frågan och tacksam för alla tips och råd eller recept som finns tillgängliga! Vad ska man göra? skrevs mars 2001 |
|
Louise M (dietist) |
Du kommer ganska långt med informationen på allergimat.com. Börja med att titta under korta fakta om gluten och mjölk. Gå in bland recepten och välj att titta på recept utan gluten och laktos så får Du upp en hel del Sedan kan Du gå in på tips och välja den ort där Du bor och se vad som finns i Din närhet av butiker och restauranger etc. Louise Malmberg Skrevs mars 2001 | |
Helena | Det är väldigt bra att gå hos en dietist. Man får mycket hjälp där. Jag har också nyss fått veta detsamma och jag är dessutom diabetiker, så det är besvärligt. Men man lär sig. Skrevs juni 2001 | |
Gäst K (Gästkonto) | Du borde få remiss till en dietist på sjukhuset där du går. Sjukhuset måste hjälpa dig. Gå också in på www.celiaki.se och läs där bli gärna medlem! Köp deras ingredienslexikon och gärna någon kokbok. På restaurang måste du fråga varje gång. Lycka till Skrevs mars 2004 | |
Sofia | Hej! Jag har också fått veta på senare tid att jag inte kan äta gluten och laktos så vill du får du jätte gärna höra av dig. Jag har lite recept och lite erfarenhet. Omställningen är super jobbig i början men när man vet att man mår dåligt av och äta maten så saknar man inte den. Lycka till!! Kram Sofia Skrevs mars 2004 | |
|