Veteallergi.

Annons...
Slippa annonser?

Veteallergi.

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Veteallergi.
  Anna    

Veteallergi.


Min son har veteallergi. Det finns ett bröd som jag kollat på som det står glutenfritt och mindre än 0,3% protein. Finns det ett gränsvärde eller varför står det så??? Jag skulle gärna vilja att detta brödet funkar, annars finns det inte något annat.

Veteallergi.  skrevs december 2005

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
Min pojks dietist sa att veteallergiker inte tål allt glutenfritt, endast det som står "naturligt fritt från gluten" på. Oftast innehåller det som "bara" är glutenfritt också vetestärkelse, och det tål inte veteallergiker enligt henne.

Mvh
Maria

Skrevs december 2005

  Malin    
Min son är också veteallergiker och han tål inte någon av de glutenmixar som finns.. Han tål inte heller råg. Däremot tål han korn.. Så jag bakar hans bröd/frallor/tekakor på kornmjöl.. Lite grövre bröd, men jättegoda....
När han tålde havre, bakade jag tunnbröd på Änglamarks havremust.. (i stekpanna på spisen). Enligt dietisten går detta utmärkt att göra även med kornmjölet, men det har vi inte provat än.

Har inte receptet i närheten och kommer inte ihåg det i huvudet, men maila gärna om du vill ha det...

Hälsningar Malin

Skrevs december 2005

  Linda    
Hej!
Jag har en son som har både glutenintolerans och vete allergi.
Mycket av de glutenfria produkter innehåller vetestärkelse. Står det inte på ingredienserna så tål man de glutenfria produkterna. SEMPER har två mjölsorter som är glutenfria och det fins en pasta som heter GLUTIS och den är äggfri, glutenfri, vetefri, sojafri och fri från baljväxter. Och min son tycker pastan är mycket god och det tycker faktiskt jag med.


Skrevs december 2005

  Linda    
Hej det var jag igen!
Jag glömde skriva att SEMPERS GLUTENFRIA MIX även är VETEFRI.
De heter Semper FIN MIX
och Semper GROV MIX.


Skrevs december 2005

  Madicken    
Hej Min dotter är också vete allergisk och jag har hittat två bröd som är bakade på enbart råg. Det är från Schulstad "det goda" och heter solros rågbröd och ett som heter Skovman. De är supergoda...mvh Jessica

Skrevs juli 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade