HJÄLP SNABBT

Annons...
Slippa annonser?

HJÄLP SNABBT

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    HJÄLP SNABBT
Viktoria Pettersson    

HJÄLP SNABBT


Har köpt en färdig tårtdekoration till barnkalaset.. men den innehåller havre sirap (corn syrupsolids).. Kan en som har gluten allergi äta det???????HJÄLP SNABBT  skrevs januari 2006

Annons   
Jessica    
Hej,
Vad jag har förstått så kan man äta havre och allt som är gjort på havre om man är glutenintolerant..
Lycka till!


Skrevs januari 2006

Gästkonto    
Hej!
Min sons läkare säger att de tagit bort rekommendationen att avstå från Havre för vuxna, men inte än för barn. Men Corn det är ju majs! Havre är ju Oat, majs fungerar ju bra! Sedan är personer mer eller mindre försiktiga, en del vill nog inte äta havre ändå.

Mvh
Maria

Skrevs januari 2006

Viktoria Pettersson    
TACK ALLA FÖR ERA SVAR

Skrevs januari 2006

Julia    
Till Jessica

Jag tror att det är så att precis som det sas i tidigare inlägg så är det enbart vuxa som kan få äta havreprodukter, inte barn. Det är olika hur noga läkarna är med att tillåta havre i kost för vuxna. Jag bor i Västra Götaland och här måste jag ta blodprov för att kolla halter av antikroppar för att få testa att äta havre i 6 månader, sedan ta om proverna öfr att kontrollera att värdet är stabilt. Min mamma bor i Kalmar län och hon fick av sin läkare höra att hon kunde testa själv om hon ville.

Men det är endast RENT Havre det gäller. Alltså inte vanligt havre, eller det havre som ingår i färdiglagad mat eller produkter. Vad jag vet är det nu bara Semper som har rent havre. Det ska odlas fram på "säkra" marker och omhändertas i speciell miljö.

MHV Julia

Skrevs januari 2006

Doris Lindmark    
Min dotter blir 13 år nu i februari och fick sin diagnos i sommras och hennes läkare på Barnmottagningen säger att hon kan äta havre, alltså bara Sempers rena havre inte någon annan. Hon har gjort det hela tiden sen vi började med glutenfri kost. Hon var strax före jul och tog nya prover för att se om hon åt rätt kost och proverna var bra. Men hon äter ju inga produkter som innehåller havre utan det är bara sånt som vi bakar/lagar till här hemma. Så jag tror att Jessica har fel som säger att man kan äta allt som innehåller havre.

Skrevs januari 2006

Viktoria Pettersson    
Jag vet vad som gäller i havre väg då jag har en pappa som har gluten och en systerdotter.. Frågan i det hela var om dom kunde äta tårtoblatet jag köpt.. Och ja dom åt på kalaset och ingen blev sjuk..

Skrevs januari 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade