GÖL-pålägg

GÖL-pålägg

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Anslagstavlan ››
Av    GÖL-pålägg
Ulrika Brohede    

GÖL-pålägg


Hej!
Plötsligt läser jag att Göl har vetemjöl i påläggssalamin, när började dom med det? Ytterligare en favorit som måste avstås...

GÖL-pålägg 

Annons   
Ulrika Brohede    
Svar från Konsumentkontaktenpå Tulip:
"På etiketten är deklarerat innehåller vete: När man skulle göra ny etiketter så var det inte riktigt fastställt
om vetebaserat allergen skulle deklareras som allergen. (För att gardera sig tog man med det)
Efteråt blev det bestämt att det inte skulle allergendeklareras. På nya etiketter kommer det inte att deklareras
Receptet är detsamma som tidigare man har inte bytt någon ingrediens."





Gästkonto    
Hej!
Vad vad detta för svar?? Klart man måste deklarera om något är vetebaserat? Man kanske inte måste skriva ut det i klartext, men det måste ju framgå från ingridiensförteckningen. Min pojkes dietist har sagt att om något är baserat på vete så måste det deklareras, typ om det är glykossirap så måste de skriva (vete) efteråt om det är baserat på vete.

/Maria



Ulrika Brohede    
Ja, jag blev också förvirrad. Detta kom med nästa mail från Tulip:
"I produkten finns dextros och den är framställd på vete så det är det enda som finns och det har det alltid gjort.
Man kan framställa dextros från vete, majs och potatis.

Varför det blev så förvirrande var att EU kom med direktiv om att det skulle deklareras gluten och laktos även om det
bara förekom som bas i kryddorna och inte var tillsatt som ingrediens, så ändrade man uppfattning och allt skall vara som tidigare.
Så den Danska salamin har idag samma innehåll som tidigare"

Jag vet inte om jag egentligen blev klokare, men jag har uppfattat att produktens gluteninnehåll ändå ligger under gränsvärdet.

Mvh Ulrika



Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade