Solhavre

Solhavre

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Solhavre
  helena    

Solhavre


Hejsan
Vi har en son på snart 6 år. Han är allergisk mot princip alla "vanliga" allergen, som bl a mjölk o soya. Men nu tror vi att han kan anv havre. Så nu håller vi på att prova använda rena havreprodukter t honom. Men är osäker på hur pass "ren" ICA`s solhavre är. Det gäller även Änglamarks havremust. Vet någon hur det är m detta??!!
Hälsningar Helena S

Solhavre  skrevs januari 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej!
De som du nämner är ju inte garanterat rena. Men på celiakiförbundets hemsida kan man läsa följande:

Kontamination i havre?
Havreprodukterna i handeln får innehålla upp till 5% av andra spannmål enligt spannmålskungörelsen. Därför finns ingen garanti för att havreprodukterna är "rena", även om de inte innehåller så mycket som 5% av andra spannmål. Analyser av havregryn, -kli och -välling har visat att havregrynen i analysen endast innehöll spårmängder gluten från vete, råg och korn. Dessa spårmängder är jämförbara med mängderna i de vetestärkelsebaserade glutenfria produkterna.

Min som är veteallergiker, och äter de två produkterna du nämner utan besvär. Han kräks om han får i sig vete även i ganska små mängder.

Mvh
Maria

Skrevs januari 2006

  Pia    
Min son är väldigt känslig mot mjölk, ägg och soja. Han reagerar på guarkärmjöl i proviva... Han kan utan problem äta oatlys produkter, då även solhavre. Oatly är toppen, är du osäker så ring dem, de är jättetrevliga och svarar så gott de kan. Vet de inte så tar de reda på det. Toppen. Är han väldigt känlig mot mjölk så ska du passa dig för yosa, det är något i den som inte min son inte tål, om det är mjölkprotein eller vad det vet jag inte.

Lycka till!!!

Skrevs januari 2006

  Marie    
Hej! Om du är allergisk mot mjölk o soja funkar nog Icas havregryn bra. Men inte om man är allergisk mot vete, då är det inte tillräckligt "rent" från andra sädesslag. Semper ren havre, är det som gäller då.( Men det är säkert också indiviuellt).
Oatlys produkter är också super för mjölk o soja allergiker, men jag vet inte riktigt hur de funkar för vete/gluten allergiker??? Själv är jag osäker på "renheten"...


Skrevs april 2006

  Kristina    
Fick i vckan svar från ICA om ICA's Solhavre (dryck) då vår dotter inte tål gluten. Denna produkt innehåller gluten!!! Otlay's är ok, dvs. fri från gluten men inte ICA's.

Skrevs juli 2006

  Marie    
Oatly kanske funkar för glutenintoleranta, men för vår dotter som är väldigt känslig för vete går den inte att använda.
Tål man inte vanliga havregryn, utan måste ha Sempers 100% rena (från vete), då tål man nog inte heller oatlys havremjölk. Eftersom den är gjord på vanliga havregryn, visserligen "rena" som de skriver på hemsidan...hm.., men inte "rena" från vete!!!!
Glassen däremot har funkat bra, den kanske görs i nåt annat rum..?
Eller så beror det på att det är fler ingredienser med, så att det helt enkelt blir mindre mängd vetespår..?


Skrevs juli 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicICA återkallar ICA Penne Tomat & Ricotta" href="topic.asp?topic_id=2595&Topic_Title=Ica-Penne-tomat-o-ricotta-risk-för-ägg">Ica Penne tomat o ricotta risk för äggLouise011 dagar
New TopicGlutenfria bröderika tornqvist111 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade