Jag har ev mjölk allergi

Annons...
Slippa annonser?

Jag har ev mjölk allergi

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Jag har ev mjölk allergi
  Maj    

Jag har ev mjölk allergi


Min läkare rådde mig att avstå från mjölk produkter ett tag för att se om det är det som är problemet eftersom magen sväller så det ser ut som om jag snart ska föda. Nu till min fråga: kan man vara allergisk enbart vissa beståndsdelar i mjöl eller gäller det allt ?

Jag har ev mjölk allergi  skrevs mars 2006

  Madeleine    
Hej!
Är det mjölk eller mjöl du menar?
Är det mjölk du menar så är du antingen allergisk mot MJÖLKPROTEIN eller intolerans mot LAKTOS ( mjölksocker), det är 2 olika tillstånd men som ter sig likadant i stort sett. Jag har en son på 9 år som inte tål mjölkproteinet och han har varit allergisk sen han var 2 år, det finns jättemånga bra produkter att använda istället för mejeriprodukter. Är du "bara" känslig mot LAKTOSEN så finns det gott om låglaktosprodukter, är du däremot allergisk mot MJÖLKPROTEINET så kan det vara lite knepigare med grädde cremefesch och sånt, men det finns bra alternativ till det oxå. Rapsy har ju en hel del, deras produkter hittar du dessutom på allergimat.com där du kan beställa dom. När min lille kille var liten så köpte jag dom i en kanonbra affär i staden vi bodde i då, tyvärr är det lite värre nu, för där vi bor nu är det inte lika vanligt verkar det som, men jag har bett dom ta hem sånt som vi använder dagligen och som skolan och fritids köper, som Ricedream, han dricker det sitället för mjölk, gå utmärkt att ha till allt man har mjölk till, lite tunn men helt oki. Jag har nyss sett till att dom tagit hem en "grädde" som heter SOYA TOO , jag gjorde frasvåfflor på den, kanongott! Jag hade den till både smeten och "vispad" till, man får dock vispa länge...
Det är bara att fråga om det är nåt, jag hjälper gärna till, har även en liten son på 2 snart som är gluten intolerant och även ev nån form av allergi eller intolerans mot havre.
Mvh // Madeleine


Skrevs mars 2006

  Helle    
måste få lägga in en påpekan att man kan vara allergisk/intolerant mot båda två. det har jag lyckats bli.

Skrevs april 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Hej hej!
Om symptomen är lika, hur vet man då vad man är drabbad av?

Vad ska man tänka på om man är mjölk vs. laktos känslig!!

Snälla förklara gärna skillnaden för mig... ;-)

Tror att jag är intolerant på ngt vis, räcker det att jag byter ut vanlig mjölk mot soya- el. havremjölk eller är det mer saker man ska göra?
jag är vegetarian och äter mest frukt & grönt, i sås har jag kokosmjölk & äter ost ibland. Annars kör jag mycket GI.

Tacksam för svar,
Hs

Skrevs oktober 2007

  Sabina    
Lättast är det att utesluta det ur kosten, är man osäker på om det kan va laktos eller mjölk så kan man ju börja med att utesluta laktosen dvs köra på laktosfri mjölk osv. blir det inte bättre kan man även testa att utesluta mjölkproteinet och alltså helt gå över till soja-, havre och rismjölk, även kokosmjölken ingår ju här. Eftersom mjölk/laktos finns i så mycket krävs det att man är uppmärksam på innehållsförteckningarna. Sen beror det ju helt på hur stora mängder du tål, det är ju individuellt...

Hoppas det löser sig!

Skrevs oktober 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade