Veg fett, veg margarin

Veg fett, veg margarin

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Veg fett, veg margarin
  Evelina    

Veg fett, veg margarin


När jag var hos läkaren sa de att jag kunde äta produkter med veg fett och veg margarin om det inte angavs på produkten att det var ej mjölkfritt sådant. stämmer det att om det inte står på produkten så är det mjölkfritt? Och annars bör jag undvika alla produkter där det inte står att det är mjölkfritt? då kommer jag ju inte kunna äta någotting typ. alla bröd o ´ch så


Veg fett, veg margarin  skrevs mars 2006

  Pia    
Allt pågen och södervidinges bröd är mjölkfritt.
När det står vegmargarin så brukar det stå vad det innehåller efter, läs där. Står inte det så ring tillverkaren, det gör jag ofta. Har faktiskt sett senare när jag handlat att de har ändrat innehållsförteckningen...
Är du osäker så RING!
Har alltid blivit bra bemött när jag ringt.


Skrevs mars 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Nej du kan inte äta om det bara står veg margarin. DU kan inte själv använda "vegetabiliskt" margarin, det mste vara uttalat mjölkfritt. Många bagerier har idag väldigt tydlig ingedienslista, där det tydligt går att utläsa om det är mjölkfritt eller inte. Pågens som sagt är bra, de har en jättebra hemsida. De har tom. mjölkfria kanelbullar!

Skrevs mars 2006

  Maria    
Hej!

Jag har fattat det så att det ska vara mjölkfritt, men att inte det garanteras om det inte står utskrivet. Är det inte då en avvägning på hur allvarlig reaktionen blir och hur mycket man vill begränsa sig? Min son är känslig och får nässelutslag/kräkningar när han äter mjölk, även vid hudkontakt får han utslag, men han har aldrig reagerat på dessa produkter. Dock äter han ju inte så många av dessa produkter än (han är bara 2 år).

Har man medecin så kan man ju alltid prova innan man utesluter, eller?

Mvh
Maria


Skrevs mars 2006


Louise M (dietist)
   
Enligt reglerna för märkning så ska veg. fett vara utan mjölkprodukter. Problemet är dock att det ibland förekommer att den som gör ingerdiensförteckningen inte alltid har detta klart för sig. Är det större kända producenter så stämmer det. Veg. olja är inga problem, veg. fett och margarin bör man dock vara lite observant på. Sedan beror det på hur känslig man är om man reagerar på den lilla mängden eller inte.

Skrevs mars 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
veg. fett kan man alltid äta om man är laktosintolerant. däremot veg. margarin kan man äta ibland. Om det bara står veg margarin och inget mer brukar jag bli knasig i magen, men ibland står det veg margarin(olja bla bla..) och inget laktos eller mjölk inom parentesen och då kan man äta det utan problem!

Skrevs augusti 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer211 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade