Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av | Sushi | |
Maria | SushiHejsan. Har fått en ny kärlek vad det gäller mat. Sushi som har blivit så populärt och är otroligt gott. Nu vill ja bara veta en gång för alla, är det helt okej för glutenintoleranta att äta sushi? Har hört att allt förutom crabfisch är ok, stämmer det? Sushi |
|
Annons | ||
Kristina | Dit jag gått har det varit helt ok. De hade bara lite potatismjöl i omeletten och miso-soppan, som ser lit misstänkt ut, kollade jag upp på wikipedia. Gå in på http://sv.wikipedia.org, och sök japansk matlagning. Där finns en förklaring på misosoppa och dess ingredienser. | |
Julia | Där jag brukar äta sushi får jag be att inte få någon bit med rostad lök (som ju är rullad i mjöl). Dessutom finns det olika sorters misopasta (som de gör soppan på), bland annat är en av sorterna baserad på korn. Så det är värt att kolla upp! | |
Jonas Lindmark | Sushin är ju ok, men inte tillbehören! Soyan är en big no-no! Den innehåller vete. Men glutenfri soya finns att köpa på ICA. | |
Gästkonto | Fast sojasås säger ju alla är helt lugnt, inget gluten kvar. Har aldrig blivit kass av soja, oavsett vilken sort. | |
Gästkonto | I hälsokostbutiker (tex Life) finns det sojasåsen Tamari som man kan köpa som inte innehåller nåt vete alls. | |
Alexandra | Hej! Var även uppmärksam när det gäller crabsticks. Många av märkena innehåller tyvärr vetemjöl så det säkraste är att be om sushibitar utan crabsticks (vilket alltid jag gör) |