Allergi/intolerans mot havre

Annons...
Slippa annonser?

Allergi/intolerans mot havre

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Allergi/intolerans mot havre
  Madeleine    

Allergi/intolerans mot havre


Hej!
Vi har två söner på 9 år och snart 2 år. Den stora pojken har varit komjölksallergiker sen han var 2 år, det kommer troligtvis inte att växa bort heller, inte som det ser ut nu iaf. Den lilli pojken har en ev glutenintolerans, alla tester är inte klara än, han har varit utan gluten i ca 1 år nu. Precis efter nyår så hade jag kontakt med dietisten och frågade henne om det var oki att ge honom den rena havren och det var det tyckte hon, vi började med det vilket var bra tyckte jag som lagar meten så att alla i familjen ska kunna äta den, att bara laga glutenfri mat utan nån grädde i bli rätt "tamt" eftersom Kevin den stora kan äta oatlys produkter så gjorde jag till alla, och Oscar den lille började även få sempers rena havregryn, och hanvrekakor osv. det var ingen bra idé för han blev jättedålig, ringde till dietisten igen och pratade med henne, hon vilel att jag skulle ta bort mjölken i 3 veckor vilket vi gjorde,hade kontakt med dietisten igen och hon sa att vi skulle vara utan i 3 veckor till, han blev ännu sämre så till slut fick vi ringa sjukvårdsupplysningen och fråga vad vi skulle göra, fick inte tag på dietisten vid det tillfället. Sluta med havren direkt sa dom där och ge honom mjölk igen. Har även pratat med hans läkare nu och han vill skicka iväg honom på nåt patchtest, han tror att det kan vara så att han inte tål havre medn gluten, fast jag vågar ju inte prova gluten, inte än....
Är det nån annan som bara har allergi /intolerans mot havre? Är det möjligt, eller är det i samband med gluten då?
Den stora pojken var lite överkänslig mot både soja och havre när han blev sjuk när han var liten, men nu tål han allt utom mjölkprotein ( och sin mamma emelllanåt, men det beror väl på åldern då...?*ler*).
// Madeleine

Allergi/intolerans mot havre  skrevs mars 2006

  Lena    
Hej!
jag har glutenintolerans (celiaki) och fick diagnosen för snart 2 år sedan (är 45). Jag använde havre till en början vid övergången till den glutenfria kosten men jag tycker inte att jag mår väl av den. Trots att man bör kunna ha med havre tycker jag att jag reagerar på den. Svårt att säga om det beror på fiberinnehållet kanske, men jag har hört fler som inte klarar havre, så nu kör jag helt utan havre för en period. Så det kan nog hänga ihop med glutenintolerans. Men man kan säkert vara allergisk/överkänslig enbart mot havre också. Vad är inte möjligt i denna komplicerade värld av allergier/intoleranser? Hoppas du kommer fram till något och får hjälp av din läkare/dietist. MVH Lena


Skrevs mars 2006

  Malin    
Visst kan man reagera mot enbart havren... Har nämligen en 13-årig son som är multipel födoämnesallergiker och han reagerar bland annat mot havren genom att få eksem, men också genom att magen inte funkar som den ska om det blir för mycket havre.
Han reagerar också mot vetemjöl och rågmjöl, men tål kornmjöl. Han är alltså inte glutenintollerant, utan allegisk/överkänslig mot bland annat vetestärkelsen. Därför kan vi inte heller använda oss av de olika glutenmixarna, som innehåller vetestärkelse.

/Hälsningar Malin

Skrevs mars 2006

  Madeleine    
Hej!
Tack för svaren, här väntar vi nu på remiss till barnmottagningen för att se vad som ska göras, vilka prover dom tar. Förmodar att dom kollar lite av varje på den lille, nu är ju magen oki igen, bara jag slutade med havren. Jag tror inte heller på det där att alla med celiaki skulle tåla havren utan vidare, dels är det ju rätt grovt för en skadad tarm att ta hand om, kanske senare när tarmen har frisknat till igen, men på en liten kille med rätt ny diagnos så är det väl inte det bästa att ge. Men när dietisten säger att det är oki tror man ju att det är så.
//Madeleine


Skrevs mars 2006

  Anneli    
Hej!
Har en son på 4år som är allergisk mot komjölksprotein och ägg. Pga dålig tillväxt gjordes vidare utredning med patchtest även sk lapptest som endast visade pos på mjölk+ägg. Pricktestet var däremot även pos för havre.


Skrevs mars 2006

  Madeleine    
Hej igen!
Nu har vi fått tid för pricktest och "lapptest", det blir den 24 april och 26 och 27 aril. Tyvärr bor vi så dumt till att det blir en del åkande, har rätt långt till sjukhuset, men jag ska nog höra om han intekan få vara kvar mellan den 26 och 27, tycker det känns som onödigt körande annars, det känns som att vi åker hem och sen får åka ner igen, vi har ca 13 mil ena hållet. Visst är det bra att vi ändå fick tid rätt så snabbt, och det ska blir skönt att få veta vad som är fel. Kanske han kan få för sig att böjra prata och inte skrika mer då efter det här.
Är så trött på att det aldrig är bra, han är missnöjd nästan hela tiden, nu har han haft 3 dagar som han har varit på bra humör, men sen idag så brast allt igen, och nu är han INTE glas alls. Det är ju jobbigt både för honom och oss, dels för att han inte pratar och säger var eller när han har ont i magen, det är jättesvårt att veta ju.

Anneli.....hur visar det sig på din son att han inte tål havren, hur blir han i magen?

//Madeleine

Skrevs mars 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicJordgubbar med tillbehör nyJohan217,7 timmar
New TopicGlass till alla nyanna_winer018,3 timmar
New TopicMorotskaka? nyanna_winer24 dagar
New TopicProteinFabrikken Big 100 nydietist24 dagar
New TopicVegansk och glutenfri lunch i Helsingborg nyanna_winer34 dagar
New TopicE471, E472a? nyMarie65 dagar
New TopicRecept med massor av dill?Johan211 dagar
New TopicKöpe-glass oavsett allergianna_winer111 dagar
New TopicSmart picknick ”till alla”anna_winer013 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade