Fick diagnos EFTER 25 år!

Annons...
Slippa annonser?

Fick diagnos EFTER 25 år!

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Fick diagnos EFTER 25 år!
  Gäst K (Gästkonto)    
Om man snabbt efter måltiden reagerar med magont och magbesvär kan det vara så att man även är veteallergiker, och därför reagerar på vetestärkelse, m.m.
Man kan ju vara både glutenintolerant och veteallergiker eller vetesensitiv samtidigt.
Dessutom är det nog bäst att testa helt mjölkfritt, för man kan ha blivit känslig för mjölkproteinet också, och då hjälper inte laktosfria produkter.
Och har man gått med glutenintolerans länge och är vuxen kan det verkligen ta 2 år att läka tarmen, men man borde ha känt förbättring före dess, annars är det nog troligt att det finns fler allergier som spökar.
Ta även bort citronsyra ur maten (eftersom ingen tycks kunna garantera att det inte finns mögelrester i den) och skippa även annat som kan verka tveksamt ur innehållssynpunkt!
Jag försöker hålla mig till ekologiska livsmedel, men det är inte så enkelt att hitta gluten-, vetefria och mjölkfria produkter som också är ekologiska - om de inte är naturligt fria från dessa allergener.
Lycka till och hoppa att du snart mår bättre! Skriv gärna och berätta hur det går - det är viktigt att veta.


Skrevs oktober 2014

  catharina    
Bröd på mandelmjöl är väl glutenfritt. Sådant som lchf:are äter. Har hört att det är jättegott. Testa det nu när du inte ska äta gluten. Tänkte också att eftersom du har gått och ätit glutenmat under så lång tid o mått dåligt så har du säkert näringsbrister som gör att du mår dåligt och är trött. Eftersom tarmarna blir skadade och inte klarar av att suga upp tillräckligt med näring. Du kan göra en blodanalys hos "Hälsokliniken.com" uppe i Stockholm. Det kostar en del men då får du se exakt hur dina mineral och/eller vitamin-värden i blodet ser ut. Min dotter ska få göra en mineralanalys nu snart eftersom hon är allergisk mot en massa och är såå trött på detta och vill bli frisk. Hennes storebror gjorde samma mineralanalys för många år sedan och blev helt frisk från sina allergier när han fick mineraltabletter och vätska från Hälsokliniken. Men jag tror knappast att det kan BOTA glutenintolerans eftersom det är en helt annan sak. Men tänkte mest på att du förmodligen skulle behöva fylla på dina mineral eller vitamin depåer eftersom du säkert har fått stora brister. Förmodligen räcker det att du äter mineralerna/vitaminerna i en eller två månader. Och det kan det ju vara värt om du mår jättedåligt. Observera att det är MÅNGA tabletter varje dag, och att det är väldigt noga uträknat balansen mellan de olika vitaminerna och mineralerna, och inte är tillräckligt att ersätta med en "vitamineral tablett" per dag typ. Detta är en hel vetenskap. Lycka till!

Skrevs oktober 2014

Sida 2 av 2    1 2
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade