Filmjölk och banan för att lugna tarmen?

Annons...
Slippa annonser?

Filmjölk och banan för att lugna tarmen?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Filmjölk och banan för att lugna tarmen?
Annons   
Gästkonto    
Jaha, tagit blodprov och ska ta sånt där i tre dar på avföringen för att se om det är mikroskopiskt blod.

så det dröjer väl en vecka eller nåt innan svar.

Faan glömde be om dietist.

Skrevs april 2006

Gästkonto    
Kanske jag inte är glutenintolerant? Nu har jag varit symtomfri ända sedan tisdag eller tidigare. Ändå har jag ätit minst en glutengrej per dag.

Kanske jag har IBS eller inkontinens? Men isåfall går det i vågor eller skov som det heter.

Hur lång tid tar det att få en reaktion om man är intolerant? Tar det en eller flera veckor?

Skrevs april 2006

Gästkonto    
Usch, jag är ingen bra detektiv. Det kan vara gluten iallafall för nu när jag har varit symptomfri trots jag äter Rågi knäckebröd som innehåller lite gluten så hände ingen men ikväll när jag åt tre dubbelkex med choklad då kom diarren som ett brev på posten.

Undrar om det håller i sig en hel vecka igen. Nu när jag tagit blodprov går jag tillbaka skonkosten för det är inget rolgit att ha diarre. :)

PS. Det där avföringsprovet var inte lät att göra. Det fastnar i skåran men vägrar att lösa upp sig. Vågar man använda tändstickor för att lösa upp det?

Skrevs april 2006

Nina Åström    
Hej!!

Hoppas allt går bra för dig. Och att du slipper vänta så länge på provsvaren. Något måste dom ju komma på tycker jag.
Men som sagt, det är bara att stå ut tyvärr tills dom kommer fram till vad det kan vara som gör att du mår dåligt. Känns som en evighet, men när man tänker efter så handlar det ju om några veckor i sitt långa liv.
Stå ut! Tänk så mycket bättre du kommer att må när dom väl har tagit reda på varför du mår dåligt och du kan börja äta rätt. För mig tog det 2 veckor och sen mådde jag så bra som jag aldrig mått. Jag visste inte hur det var att leva utan att må illa. Men nu vet jag det. Och nu märker jag direkt om jag får i mig nått jag inte ska äta. Kan vara en liten smula från ett smörpaket bara eller att någon varit med sina bestick i min mat och pillat utan att tänka på vad dom gör.
Men de gångerna är så få tack o lov.

Tala gärna om när du får veta provsvaren.
/ Nina

Skrevs april 2006

Gästkonto    
Hej igen alla som läser mina fuktlösa försök att få reda på vad det är med mina tarmar.

Tyvärr gick det inte att få en säker diagnos. Jag är jättefrisk enligt läkaren. Inget blod i avföringen och ingen markör i blodet på vete. Jag har nu käkat Delikatess rågbröd flera skivor varje dag utan något bubbel eller diarre. Har också provat frukostvetehårdbörd och det verkar inte vara det heller. Skulle kuna vara någon tarminflammation som kommer och går. Men ajg kan för lite om sådant. Borde vara intolerans mot mjölksocker för det har ju de flesta människor för det är ju bara Massajer och
Nordbor som har viss tolerans som vuxna. skrev någon att 40% har svårt med mycket mjölk? Ost verkar vara lättare för mjölksockret blir väl vassle och sedan kalvföda? eller messsmör?

Jaha. Just nu är jag symtomfri trots ca 1.5 liter fil per dag. Vilket motsäger ovanstående.

Pinsamt nog har jag "läckage" men det är bara problem när tarmen inte suger upp vattnet. Nu i ca tre dar har den lyckats med det och det blir spännande att se hur många dagar det är så. Om du har liknande problem som mig prova att fråga Distriktsköterskan att få prova nåt som heter Tena Fix. Det är en "trosa" som är som ett slags finmaskigt nät som håller bindor på plats. ta en tunn binda för kvinnor och placera mellan pungen och ovanför anus. Det rädda många tvättar vid läckage.

Jag återkommer med rapport troligen om en två tre veckor eller så.

Skrevs maj 2006

Gästkonto    
Det här är en gåta för mig. Tycks inte ha någon betydelse vad jag äter.

Sjukdomen kommer och går hur den vill oavsett vad jag gör.
Tarmläckage är relativt bra ord för det. Men egentligen är det inte hela sanningen. Det börjar med starka ljud och rörelser från tarmarna. "mat" flyttar sig stora sträckor fort och ger starka ljud. Låter som Reaplan :)

Sedan så fylls grovtarmen med så mycket vatten att förslutningen inte kan hålla emot. Snabbt som ögat leta upp toalett. Så håller det på i minst en tiodar eller mer. Sedan kan det vara bra i en två dar till en vecka? Inga ljud och ingen mat som åker reafart och inget vatten utan bara en gnutta gas som är torr. Sedan utan förvarning kommer sjukdomen tillbaka.

Vad kan det vara? Magsår? Har ont i magen ibland om jag ätit mycket.

Skrevs maj 2006

Gästkonto    
Nu har jag besökt en läkare igen. Trots att han fick mina journaler redan i April hade han inte läst dessa. Han kunde inget om mag och tarm eller gluten. Nya stället där ajg bor verkar inte prioritera oss med känsliga tarmar. De vill nog att vi klarar oss utan läkarbesök. Du får väl äta vad du tål attityden.

Fördelen var att de ska ta samma test som alla de här skolbarnen fick. De upptäckte att otrolgit många skolbarn var glutenöverkänsliga utan att veta om det. var det 5%? Har ni någon länk till denna undersökning? De hade om den på TV häromdagen.

En annan bra grej är att jag fick remiss till Dietist. Hoppas nu bara att hon är mer att lita på och verkligen kan sin sak.

en kort fråga.

Säg att jag har glutenintolerans. Sedan äter jag konsekvent bara mat fritt från gluten. Hur lång tid innan jag får tillbaka förmågan att dricka mjölk? en månad eller två eller tre eller 6 eller 12måndader eller 24 månader?

Någon slags kunskap om detta måste ni väl ändå ha?

Skrevs augusti 2006

Sida 2 av 2    1 2
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfri mjölblandning nyCarina04 dagar
New TopicÄgg i Easy Bake muffinsdietist012 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade