Bakslag på lactosfritt?

Annons...
Slippa annonser?

Bakslag på lactosfritt?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Bakslag på lactosfritt?
  Maria    

Bakslag på lactosfritt?


Har precis fått rådet av en dietist att gå över till lactosfri/låglactos kost för vår 5 åring. Har länge misstänkt att det inte stått rätt till, hon har ofta klagat över ont i magen, och ofta blivit lös i magen efter att ätit mycket glass eller annat med mycket lactos i. Samtidigt har det varit mycket vagt. Inte direkt något att "ta på" utan mer en instinkt som vuxit sig starkare. Själv har hon ofta valt bort både mjölk och glass (5 år och säger nej till glass!!!) Så det kändes på ett sätt väldigt skönt när dietisten sa åt oss att testa lactosfritt.

Men!!
Nu hr vi ätit lactosfritt i en vecka, och hon har varit lös i magen och klagat över "konstig mage" som hon säger.

Ska vi gå tillbaka till "vanlig mat?
eller ska vi fortsätta med lactosfritt och se om det blir bättre? Är det kroppen som rensar ut allt gammalt skräp nu när den får en chans?

Känner mig förvirrad. Vill ju bara att mitt barn ska må bra.Bakslag på lactosfritt?  skrevs april 2006

  Marie    
Hej! Det kan ta flera veckor innan magen blir okej igen!! Men det finns många bra laktosfria (och mjölkproteinfria)alternativ på det mesta. Hoppas det blir bättre, om inte är det värt att testa mjölkproteinfritt...


Skrevs april 2006

  Maria    
Tack för svaret.
Jo, det som bekymrar mig är att det känns som besvären blivit värre när vi gick över till Lactosfritt. Men kanske bäst att vänta och se.


Skrevs april 2006

  Maria (MaBo)    
Hej.
Jag och bägge mina barn är laktosintoleranta och jag känner igen symtomen du beskriver hos din dotter. Min första tanke när jag läste ditt inlägg var att jag aldrig någonsin har hört talas om någon som inte mår bra av att inte äta laktos. Däremot kan det vara lite knepigt att vara helt säker på att man verkligen äter helt laktosfritt. Laktos kan "gömma sig" i produkter där man minst anar det. Jag har upplevt att jag reagerar kraftigare nu när jag äter laktosfritt på små mängder laktos, än vad jag gjorde tidigare när allmäntillståndet var sämre. Vad jag har förstått, kan man vara känslig för laktos om man har en bakomliggande glutenintolerans också. Eller så kan det ju vara mjölkproteinet. Jag hoppas att ni kan lösa det. Hälsningar Maria


Skrevs april 2006

  Cinnamon    
Hej Marie,
Förstår hur du känner det. Min dotter är idag 6 år men har haft problem länge. Började med att utesluta laktos, blev ingen större skillnad. Har gjort massor med tester och i höstas fick vi veta att hon är både laktos och fruktos intolerant. Hennes symtom liknar det ni har. Titta på allt när det gäller laktos. Det finns många varianter utan att det står laktos. Det är en jobbig resa innan det löser sig. Håller tummarna för er att det löser sig.


Skrevs maj 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicEra bästa tips från naturens skafferi nyJohan112,7 timmar
New TopicAllergisk mot mjölkprotein, kan man ät... nyJohan112,8 timmar
New TopicSemestermat nyanna_winer217,1 timmar
New TopicHerbalife återkallar proteinbar vanilj-... nydietist117,2 timmar
New TopicJordgubbar med tillbehör nyJohan36 dagar
New TopicGlass till alla nyanna_winer07 dagar
New TopicMorotskaka?anna_winer211 dagar
New TopicProteinFabrikken Big 100dietist211 dagar
New TopicVegansk och glutenfri lunch i Helsingborganna_winer311 dagar
New TopicE471, E472a?Marie612 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade