Glutenintolerans eller veteallergi?

Annons...
Slippa annonser?

Glutenintolerans eller veteallergi?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Glutenintolerans eller veteallergi?
Angelica Ferdén    

Glutenintolerans eller veteallergi?


Har nu snart provocerat min tre årige son med gluten efter läkares råd. Vi började med havremjölk och med rågkakor utan någon synbar förrändring. När vi sedan började med vete så fick han ont i magen och försämrad avföring. Nu till min fråga kan man vara mer eller mindre känslig som glutenintolerant eller rör det sig bara om en vete allergi kanske??

Glutenintolerans eller veteallergi?  skrevs maj 2001

Annons   
Nina Åström    
Hej! Efter vad jag har fått höra av min läkare så kan man vara mer eller mindre känslig för gluten. För mig själv behövs inte mer än en smula i ett smörpaket för att jag blir dålig. Men då vet jag andra som inte blir just någe' dåliga alls. Utan det märks i form av röda utslag (ser nästan ut som blåsor) och dom kliar som bara den! Har själv haft dom utslagen så jag vet!! Men när dom äter glutenfritt blir dom av med utslagen!
Och andra sidan kan det ju vara "bara" vete allergi det rör sig om men det kan ju läkaren ta prov på.
kram från Nina!


Skrevs maj 2001

Helene Larsson    
Hej.
Har en son på 14 år som blivit glutenintolerant. Fick diagnosen för 1,5 år sedan.Ibland får han stora områden på ben eller rygg med röda kliande utslag. Har fått för mig att det beror på att han fått i sig något galet.Är det ungefär så dina utslag kommer också?


Skrevs juli 2003

Nina Åström    
Jag fick mina utslag av gluten. Efter att jag började äta glutenfri kost har jag inte haft ett enda utslag. Jätteskönt, för de kliar utav.....(censur). Jag hade mina utslag mest på armbågar och knän. Men när det var som värst hade jag även fullt i ansiktet och på andra ställen med. Stora röda, nästan blåsliknande utslag som kliade och allra värst på natten kliade det.
Var noga med kosten så ska du se att det med försvinner. Tänk på att mycket godis innehåller gluten. Läs på allt. Många av dessa chokladbitar (typ snickers, mars osv) innehåller ju mjöl av något slag.
Kram / Nina


Skrevs juli 2003

Jenny Hult    
Jag är 28 år och fick min celiakidiagnos för 4 månader sedan. Jag har en mycket mild variant av celiaki utan hudutslag och endast med lite magproblem (alltid lite hård i magen, aldrig lös). Med glutenfri kost har jag blivit piggare, gladare (har varit deppig länge pga vitaminbrister etc som jag inte visste om) och varmare! Är det någon annan som fryser mindre sedan de har lagt om sin kost?

/Jenny

Skrevs augusti 2003

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade