Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Växtproteiner ››
Av | Risallergi? | |
Pia | Hej, jag blev överkänslig eller allergisk mot ris i vuxen ålder och får oerhört ont i tarmen och medföljande besvär i några dagar om jag fått i mig ris i någon form. Jag måste undvika allt ris i alla former, tråkigt, men värt besväret om man säger så. Det som jag stör mig på är att det är ris i så sjukt många produkter. Jag har bl.a hittat ris i fiskpinnar, pasta, bröd, müsli, glass som exempel. Många halvfabrikat innehåller ris i någon form. Varför? Ja, kanske det är billigt, jag vet inte, men jag hör av mig till en del företag jag hittar ris i och förklarar problemet att detta är ett verkligt bekymmer och växande problem i bla asien. Gör det någon skillnad? Jag vet inte, men hela matkulturen är ganska knepig om man är allergiker och inte blir det bättre av allt de stoppar i produkterna. Jag har mött bra respons så det kan vara värt att pröva ringa eller släng iväg ett mejl om man orkar! Skrevs oktober 2020 |