Desperat efter hjälp

Annons...
Slippa annonser?

Desperat efter hjälp

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Anslagstavlan ››
Av    Desperat efter hjälp
Maria Nilsson    

Desperat efter hjälp


Först vill jag säga tack för en mycket bra sida.
Problemet jag har är min 2-åriga dotters allergier och mage. Hon är allergisk mot soja, baljväxter, mjölkprotein, vete och nötter, hon reagerar även på tomat, curry, citrusfrukter, lax och jordgubbar. Allt detta är uteslutet ur kosten. Hennes reaktioner visar sig genom eksem och förstoppning och astma. Trots att ovanstående är borttaget blir hon inte bättre. Hon har fortfarande eksem och andningsbesvär. Magen hennes är totalt förstörd. Dom har gjort rektoskopi och coloskopi på henne, ändå hittar dom inget. Hennes mage är stor och uppsvullen och hon klagar dagligen på magknip. Hon är normal till växten så glutenintolerans tror jag inte att det är. Snälla någon som har barn eller själv har liknande besvär, hjälp. Vi går snart under här i alla mediciner och pottstunder ( ibland sitter hon över 2 timmar på pottan innan något händer). Dottern har även allergi mot kvalster, gräs, nickel och mögel. Kan detta inverka på mage och eksem? Tacksam för alla svar.
Maria

Desperat efter hjälp  skrevs juni 2001

Annons   
Angelica Ferdén    
Barn behöver inte stanna i växten eller sluta gå upp i vikt bara därför att det är en glutenintolerans. Har läkarna gjort en biopsi utan något resultat så ska barnet inte ha en intolerans. Det kanske rör sig om en glutenallergi då. Även om det är en allergi kan man få dålig mage. Försöker ni själva hemma genom uteslutningsmetoden att se vad hon reagerar på. Vilka AD-droppar ger ni? Den med olja innehåller jordnötsolja och som ni säkert vet är jordnöten en baljväxt.

Det är jätte jobbigt att lista ut vad en allergisk reaktion kan komma från. Jag personligen har svårt att tro att en allergi mot kvalster, mögel etc. kan ge ditt barn dålig mage. Logiskt borde det vara från något hon får i sig.

Vi är i samma situation som dig och försöker ta reda på vad våran snart fyrårige son blir dålig i magen av. Vi gav han först glutenfri mat i två månader sedan började vi att ge honom solhavre därefter råg och sist vete. För oss är det snarare en allergi mot något sädesslag än en intolerans, vilket vi lär få veta då läkaren ska gör biopsin.

Jag hoppas att ni får ordning på barnets allergier, LYCKA TILL!

Skrevs juni 2001

Maria Nilsson    
Hej Angelica, tack för ditt svar. Vad är skillnaden på glutenintolerans och glutenallergi? Dom har ej tagit tunntarmsbiopsi på henne för läkarna menar på att hon ju följer sin kurva och därför är det inte gluten. Tänker dock ändå göra som du föreslår och ta bort gluten helt ur kosten ett tag för att se om hon blir bättre. Undrar då, vad har man istället för solhavre? Hon tål ju inte sojamjölken heller. Finns det något annat alternativ?
Lycka till själv med att få ordning på din sons allergier.


Skrevs juni 2001

Angelica Ferdén    
Jag vet inte riktigt vad som är skillnad på glutenintolerans och allergi men jag vet att det kan ge exakt samma symtom (allergin syns dock inte på en biopsi). Jag kan inte förstå varför läkarna påstår att det inte är glutenintolerans pga viktkurvan. Går du till en allergiläkare? Det behöver inte alls finnas något samband mellan deras vikt och längd till glutenintolerans. Min son ligger över längdkurvan men våran nya läkare gissade på en glutenintolerans ändå. Har ni tagit något blodvärde på barnet? Våran son visade sig ha brist på: fett, kalcium, c-vitamin, järn m.m efter ett sådant test (som jag tjatade till mig). Efter det så fick vi den nya läkaren som trodde på vad vi sa (den första läkaren ville få sonens magproblem till stress).

Det finns en mjölk som är gjord på endast ris (rismjölk) denna smakar dock urban. Våran son vägrade att dricka den. Det gick dock bra att baka på den. Tänk även på att det inte finns något kalcium i den.

Skrevs juni 2001

Katarina    
Hej.

Det finns inget som heter glutenallergi. Antingen så är man glutenintolerant (dvs har celiaki) eller så är man allergisk mot tex vete, råg etc.

Hoppas att ni snart får reda på vad som gör att er dotters mage är så uppsvullen.

Katarina

Skrevs juni 2001

Maria Nilsson    
Tack Katarina, det är så mycket jag inte vet om allergier och jag känner att jag måste lära mig för att kunna reda ut allt med min dotter. Att det kan vara de andra sädeslagen hon är allergisk mot har jag inte tänkt på kanske inte helt omöjligt med tanke på att hon är veteallergiker. Ska ta upp det med läkaren och dietisten. Tack för ditt svar. Maria

Skrevs juni 2001

Gerd Johansson    
Hej har själv en dotter som är allergisk mot mjölk, ägg, soja, baljväxter mm. Det har hon varit sedan hon var några månader. Hon är nu ca 5 1/2 år och reagerar bara på mer saker. Ang din dotters mage, jag kommer ihåg att under en period i två års åldern var min dotter jätteförstoppad så vi fick laktulos utskrivit av doktorn. Det är faktiskt så att barn blir lätt förstoppad i den åldern utan att vara allegiska. Eksemet behöver inte bero på något er dotter äter, det påverkas även av hur hon mår i övrigt; om hon är förkyld, stressad eller känner att föräldrarna är oroliga.
Angående rismjölk; det finns en sort som är kalkbaserad tyvärr kommer jag ej ihåg namnet. Men be gärna er barnläkare att skriva ut kalktabletter. Vi har Kalcitena tuggtabletter.


Skrevs juli 2001

Maria Nilsson    
Hej, Gerd och tack för ditt svar. Min dotter har varit förstoppad sedan hon var 1 månad gamal då hon började med bröstmjölkstillägg. Laktulos hjälpte inte något direkt. Nu går hon på 40g laktipex/dag vilket är en väldigt hög dos och ändå så får hon dessa "stenkulorna" i avföringen. Jag får ge henne microlax och klyx ett par gånger i veckan för att hon ska kunna ha avföring och andra perioder så har hon diareér när hon har avföring 6-7 gånger/dag.
Vi ska läggas in igen i slutet på sommaren för ytterliggare en stor utredning så jag hoppas att den kan hjälpa oss. Jag börjar luta åt att det nog är mer än allergier som spökar här.
MVH Maria


Skrevs juli 2001

Astrid Holm    
Hej Angelica!
Jag tycker att du ska ta ett prov för att se om inte din dotter har gluten.Det finns ett enkelt blodprov som man kan ta,och som är till 90% säkert.Min dotter har gluten och som bekräftades genom ett blodprov.Läkaren trodde inte först att det var gluten för att min dotter följde sina kurver helt normalt.
Hon har haft besvär med sin mage i flera år,och vi har fått åkt in och ut på sjukhuset flera gånger.
Så jag tycker TA ETT BLODPROV.Hoppas att det ordnar upp sig för er.
MVH/Astrid Holm.


Skrevs juli 2001

Angelica Ferdén    
Hejsan, jag tror att du skrev till fel person. Jag har en son inte en dotter:)

Visst kan ett blodprov vara till hjälp om det visar rätt. Det är dock viktigt att komma ihåg vid ett blodprov att provsvaren kan visa fel, både positivt och negativt. Våran son visar positivt i stort sett mot allt som han tål och viseversa. Vad som är bättre är att köra uteslutningsmetoden och lita på vad man själv anser vara "boven".

Skrevs juli 2001

Pia Grahn    
Hej Maria,
Hoppas att ni har fått reda på vad det är nu, men har ni kollat så att ni utesluter alla släktingar till baljväxter deussutm? E413, E321 etc (guarnkärnmjöl, sojalecitin, fruktkärnmjöl).. dessa saker har ju en förmåga att finnas lite överallt i färdigmatprodukter som kräm, lactosfrill margarin ( bara carlshamn är utan sojalecitin tex)

Bara en undran.. för jag blir iaf helkass av bara dessa saker och jag reagerar även på vete, lactos, soja, nötter + lite till..

Hoppas det blir bättre snart.

MVH Pia

Skrevs juli 2001

cecilia nilsson-wallmark    
Hej, har själv två hyperallergiska barn. Mjölksyrade grönsaker ex; morötter, vitkål mm. OBS! Innehåller ej mjölk- grönsakerna genomgår en slags jäsningsprocess av sig själv när man blötlägger dem. Är utmärkt mot känsliga magar./ Hälsningar Cecilia Nilsson

Skrevs juli 2002

Åsa Caspersson    
Med tanke på diskussionerna ovan.
http://www.motkroniskabesvar.se/
Ingen vidare hemsida men tänk om teorin stämmer...
/Åsa :o)


Skrevs juli 2004

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicGlutenfri mjölblandning nyCarina06 dagar
New TopicÄgg i Easy Bake muffinsdietist014 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade