Glutenfritt i Italien?

Annons...
Slippa annonser?

Glutenfritt i Italien?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Glutenfritt i Italien?
Annelie magnusson    

Glutenfritt i Italien?


hej allihopa, jag ska till sardinien i sommar och undrar om det är någon som har varit där och vet hur det funkar att vara glutenintolerant där nere. Eller om det är någon som varit i italien i övrigt och har några erfarenheter att dela med sig av =)Glutenfritt i Italien?  skrevs april 2006

Annons   
Liselotte Norén    
Hej!
Vi har varit i italien ett par gånger och tog med oss korten från Celiakiförbundet på italienska. Det funkade oväntat bra. På några restauranger fick vi tom glutenfri pasta och det finns glutenfritt i alla apotek och på stora varuhus. Vi tog med oss Schärs baguetter som vi sedan räckte fram tillsammans med kortet och fick jättefina mackor tillbaka. Lycka till!
Liselotte och Alizia


Skrevs maj 2006

Lena    
Hej!
Vi var på Sicilien förra sommaren. Hade kontaktat hotellet innan och verkligen legat i för att information skulle finnas om att jag och min dotter har glutenintolerans (ingick nämligen halvpension). Hade med mig celiakiförbundets lilla kort på italienska. Men det var väldigt ojämnt med kunskapen. Bröd gick överhuvudtaget inte att få fram, tur att vi hade med oss vårt eget knäckebröd till frukosten. Någon kväll fick vi faktiskt glutenfri pasta, men det verkade bara vara just den kvällen och den kocken, och vi fick vänta jättelänge, de andra i familjen hade ätit upp för länge sedan. Trots att det låter negativt så hade vi ändå en underbar vecka med en massa god mat. Det fanns nämligen så mycket mat och med lite vilda gissningar lyckades vi nog ganska bra ändå med att äta riktigt god italiensk mat utan att få i oss alltför mycket gluten. Men så värst mycket hjälp av italienarna fick vi nog inte tycker jag. Det kan dock säkert variera på olika ställen. Man tycker att det borde vara bättre med tanke på att Schär är så pass stort och väl kommer från Italien. Lycka till i alla fall och du får säkert en fin vecka. Vi valde mellan Sardinien och Sicilien, det såg jättefint ut på Sardinien!
Lena


Skrevs maj 2006

Annelie magnusson    
hejhej...tack för alla tips och råd. Jag tänkte också ta med mig knäckebröd och eget bröd så man klarar sig en vecka. Det verkar som att det inte har varit omöjligt iallafall och det låter ju lovande =). Får inte glömma mitt lilla kort så lär det säkert lösa sig. tack!

Skrevs maj 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade