Matbröd

Matbröd

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Matbröd
anna    

Matbröd


Jag undrar om det går att baka något gott bröd till min son som är 2 år.Har provat en del men har inte lyckats med nåt som han tycker om.Tycker inte heller att det smakar så bra.Hoppas någon har nåt superrecept.Tack Tack Anna

Matbröd 

Annons   
Kristina    
Hej! Jag har ett enkelt brödrecept som i alla fall jag tycker är gott och som jag tror skulle passa barn:

2,5 dl vatten - 37 grader
1 msk skummjölkspulver
20-40 gram maltsirap (innehåller bara maltsocker så det är ok för oss glutenintoleranta)
0,5-1 tsk salt
25 gram jäst
2 tsk fiberhusk

Vispa ihop ingredienserna ovan och låt stå och svälla i tio minuter.

Blanda i 300 gram semper mjölmix och arbeta sedan med degkrokar på en elvisp i c:a 5 minuter. Olja en brödform på 1,5 liter och bröa eventuellt med till exempel sesamfrön. Fördela degen jämt i formen med till exempel en sked och en slickepott. Jämna till ytan och låt jäsa i 45-60 minuter. Grädda i 175 grader, 25-35 minuter.




Cicki    
Hej!
Prova det färdiga mixarna som finns att köpa och lägg till lite smarriga saker i dem, tex russin.
Pensla uppepå med sesamfrön, vallmofrön eller varför inte pumpafrön som finns att köpa i påse.




Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLoeys-Dietz syndrom och multiallergier? nyvita_lamm07,8 timmar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2019 (20 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade