Hur blandar man mjöl???

Hur blandar man mjöl???

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Bakning ››
Av    Hur blandar man mjöl???
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Hur blandar man mjöl???


Hej! Hur sjutton ska man blanda mjölsorter (potatismjöl, majsmjöl, "rent" havregryn, polenta, pofiber...)för att få en fungerande "mix" till matbröd???? Har inte hittat ett enda recept som inte utgår från färdigmix.
Min flicka tål varken mjölk, gluten, vete, ärtor&bönor, soja eller ris. (Så det finns ingen färdig mix att använda.)
Har nån lyckats komma fram till en bra blandning?????? Jag ger snart upp...

Hur blandar man mjöl???  skrevs maj 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Här kommer ett recept på majsbröd, som jag hittat på internet:

1 liter majsmjöl, 3tsk bakpulver, 3 msk socker, ½tsk salt, 2 ägg, 3 msk matolja, 5 dl mjölkersättning
Blanda de torra ingr. Vispa ägg, olja och mjölkersättning. Rör ihop alltsammans.
Grädda i långpanna 20-25 min, 200 grader.

Men jag undrar också hur man gör annat bröd..?

Skrevs maj 2006

  Marie    
Hej! Kanske kan nån dietist på allergimat hjälpa till med ett matbrödsrecept utan "färdigmix"??? Eller finns det nån på "forumet" som råkar vara Bagare och kan bidra med tips?? Vi är säkert många som skulle bli synnerligen tacksamma för det..... För det är inte lätt, det blir mest klet..å inte blir det gott heller...

Skrevs maj 2006

  Marie    
Hej! Jag har nu efter en del "surfande" hittat en sida med recept, där det även finns glutenfria recept. Och så även några matbrödsrecept som inte bygger på färdigmix. Fantastiskt! Adressen är www.dorisrecept.tk/
Så nu ska det äntligen bli mackor!!!!


Skrevs maj 2006


Louise M (dietist)
   
Rapsy grundmix för pannkaka kan du använda och blanda med bovetemjöl och majsmjöl. Det finns ett recept på allergimat, Bovetebröd med pannkaksmixen där du kan byta rismjölet mot majsmjöl. Lös måste degen vara för att det ska bli ett bra bröd, det får du leva med. Ett tips är att spritsa när du gör portionsbröd. När du gör limpor så är det bara att hälla smeten i formen. När 10 minuter är kvar på gräddningstiden så vänder du upp brödet ur formen och gräddar de sista 10 minutrarna. Ett annat tips är att ha i lite bakpulver också, det hjälper till under gräddningen.

Skrevs maj 2006

  Marie    
Tack för tipset. Hade ingen aning om att det skulle vara så svårt hitta recept (att det skulle vara krångligt att få till det hade jag nog insett!!). Ska prova genast!

Skrevs maj 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicLågproteinmix - Finax har slutat tillverkavita_lamm811 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2024 (25 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade