Naturlig glutenfritt og uten melkeprotein

Annons...
Slippa annonser?

Naturlig glutenfritt og uten melkeprotein

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Kombination av allergier ››
Av    Naturlig glutenfritt og uten melkeprotein
  Gro    

Naturlig glutenfritt og uten melkeprotein


Er det noen her som benytter diett naturlig fritt for gluten (atså helt uten hvetestivelse)og helt uten melkeprodukter?
Sønnen min på 9 år har brukt denne dietten i ca 13 uker nå, og vi merker en bedring hos han på flere områder. Han er autist og har ADHD i tillegg.

Naturlig glutenfritt og uten melkeprotein  skrevs maj 2006

  Helena    
Jag har använt naturligt glutenfria produkter sedan 1987. Upptäckte då att vår då fyraårige son först på kost naturligt fritt från gluten började äta och växa n ormalt. Har själv celiaki och måste även jag ha nat. glutenfritt. Har nu ett bageri där jag bakar naturligt glutenfria produkter och det dyker upp kunder som går över till naturligt glutenfritt.

Skrevs maj 2006

  Marie    
HEJ! Var finns du/detta bageri?
Bakar du även naturligt glutenfritt/mjölk/ärt&bönväxtfritt?


Skrevs maj 2006

  Lena    
Hej!
Nu blev jag riktigt intresserad! Fick celiakidiagnos för 2 år sedan men har fortsatt att ha svåra problem med födoämnesintoleranser av olika slag. Har därför fått komma på utredning till Sahlgrenska och deras specialistenhet där för födoämnesallergier. Efter att ha ätit (håller fortfarande på) en eliminationskost en tid och sedan lagt till ett födoämne i taget, verkar det faktiskt som jag inte tål vanlig glutenfri mix. Däremot går den naturligt fria bra. Det känns lite deppigt eftersom det blir ytterligare besvärligt(och kanske tål jag inte heller mjölk, soja, ärtor mm). Därför tar jag tacksamt emot alla tips jag kan få på vilka mixer som då är bäst, om det finns något färdigbakat att köpa (Frias produkter tex innehåller ju vetestärkelse). Jag har nu använt mej av Sempers fina och grova mix, den naturligt fria. Finns andra som är bättre? Hur märkte du Helena att du inte klarar den vanliga mixen med vetestärkelse, vilka symtom har du haft? Intressant också att höra det ni skriver om autism och ADHD. Jobbar själv som psykolog och är mycket intresserad av sambandet kost/allergier och olika sådana symtom. Finns dock inte så mycket vetenskapligt förankrad kunskap tyvärr och därmed heller inte så mycket hjälp att få via oss i vanliga sjukvården. Men alla sådana här iaktagelser är av stort intresse tycker jag. Tack för alla tips som ni kan tänkas komma med! Lena


Skrevs maj 2006

  Helena    
Jag märkte på vår son att han blev dålig på de vanliga mixerna. Fick diarreer och blev skygg och ville ej äta. Tog fram papperen från dietisten och läste att man kunde vara så känslig att man ej tålde den större mängd gluten som finns i de mest vanliga mixerna. Övergick till naturligt glutenfria mixer med ett lägre gränsvärde för glutenfritt. Han började växa och äta normalt. Själv märkte jag direkt i magen då jag fått i mig gluten. och nu äter jag naturligt glutenfritt. Mitt bageri heter Kjula Hembageri och finns som länk hos Allergimat.com.

Skrevs maj 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicEra bästa tips från naturens skafferi nyJohan112,5 timmar
New TopicAllergisk mot mjölkprotein, kan man ät... nyJohan112,6 timmar
New TopicSemestermat nyanna_winer216,9 timmar
New TopicHerbalife återkallar proteinbar vanilj-... nydietist117 timmar
New TopicJordgubbar med tillbehör nyJohan36 dagar
New TopicGlass till alla nyanna_winer07 dagar
New TopicMorotskaka?anna_winer211 dagar
New TopicProteinFabrikken Big 100dietist211 dagar
New TopicVegansk och glutenfri lunch i Helsingborganna_winer311 dagar
New TopicE471, E472a?Marie612 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade