Felande länken???

Felande länken???

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Allergiska barn ››
Av    Felande länken???
Anna Kling    

Felande länken???


hej
jag är ny här och har en dotter med celiaki. hon har haft det i ca tre år. När hon ätit glutefri diet blev hon bra i mage och tarm och mådde bra länge, men de senaste två halvårskontrollerna visar nu att hon har förhöjda gluten värden ändå, hon har ont i magen och mycket gaser. vi är noga med vad hon äter och kollar ingrideensförteckningar, slutat med alla sorters flingor, egen smör och påläggsbyttorm.m m.m.m, i skolan får hon glutefri kost och fritids skriver ner vad hon äter där, och vi kan inte hitta något som tyder på at hon får i sig gluten-och hon "smygäter" inget själv heller. Vad kan vi göra mer? finns det fällor som vi inte tänkt på snälla är det någon som har tips snabbt!!??

Felande länken??? 

Annons   
Liselotte    
Hej Anna! Fy va jobbigt... jag är ingen expert, men kan det vara så att hon äter "glutenfritt" nu, och kanske behöver äta "naturligt fritt från gluten"?! I den glutenfria kosten får det ju finnas upp till ett visst gränsvärde, men på det "naturliga..." är det "noll-tolerans". Min dotter är veteallergiker och hon blir JÄTTEDÅLIG om hon äter (el. dricker) något med stärkelsesirap t.ex, vilket ju bara är en pyttemängd av vete, men det räcker alltså! Hoppas att du kommer på en lösning snart. Lycka till! //Liselotte.Marie    
Tänkte på samma...mycket av de glutenfria produkterna innehåller ju vetestärkelse, och det kan ju vara det som är boven.
Så prova naturligt glutenfritt.
Det är krångligare, men ibland har man ju inte så mycket att välja på. E1400-1450 kan också innehålla spår av vete. Det finns även en del glass som tydligen innehåller vete, hur konstigt det än låter.
Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

© 1999 - 2020 (21 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade