Lactosintolerant eller IBS?

Lactosintolerant eller IBS?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Mjölk och laktos ››
Av    Lactosintolerant eller IBS?
  Gäst K
(Gästkonto)
   

Lactosintolerant eller IBS?


IBS eller lactosintolerant är tydligen svårt att skilja åt?

Jag trodde först att jag var glutenintolerant. Och uteslöt allt gluten men blev inte bättre.
Då testa jag att helt utesluta lactos. använde hårdost och fisk och kött mm.

Jag blev bra på stört. Från en dag till en annan och symptomen kom inte tillbaka.

Nu har jag testat med låglactosfil för jag längtar så efter smaken av fil. Arlas finns på vårat willys och icaaffärer.

Det gick bra. Drack en hel liter fil på en dag men inga symtom.

Hur vet jag nu om det är IBS eller lactosintolerans?

Då jag var hos läkaren provade vi aldrig lactosbelastning. Ingen av oss hade fantasi nog. Vi tänkte på cancer i grovtarmen och kolit mm och gluten men fick inga indikationer på det.

IBS är inte det en sk slask diagnos som man ger när man inte vet vad det är? Alltså man vet inte vad IBS är? Har jag fel?

Lactosintolerant eller IBS?  skrevs juni 2006

  sandra    
Du skrev inte vad du hade för symtom men om du blev bättre när du drog ner på mjölkprodukter så borde det vara laktosintolerans.Du kan ju öka med mjökprodukter igen och testa...att göra test hos läkare går ju oxå men det verkar inte som om det alltid visar om man är det. (Om man läser andra inlägg.) Är du osäker tycker jag du ska ta ett test ialla fall.

Skrevs juni 2006

  Anna    
Hej, jag kan bara svara av personliga erfarenheter. Men visst känns det som IBS är en "slaskdiagnos" som man får när läkaren inte orkar bry sig mer. Jag fick diagnosen IBS av min läkare, trots att jag mådde väldigt dåligt alla mjökprodukter. Han sa att jag inte kunde vara komjölksprotein-allergiker eftersom jag inte påvisade igE-antikroppar i mitt blodprov, utan jag hade "nog IBS och kunde läsa om det på internet" Efter ytterligare nästan ett år så tjatade jag till mig att få komma till en dietist som berättade att komjölkprotein-allergi inte alltid visar sig på blodprov och att man utesluta mjölkprod. en period och sedan testa att äta dem igen för att vara säker. Tack vare det så mår jag idag superbra efter två plågsamma år med svullen, värkande mage.
Laktos är enklare att testa genom sk. laktosbelastning och genotypning. Be din VC att göra testerna eller ät bara laktosfritt eftersom du mår bättre av det. Ibland kan det dock vara skönt att få sin allergi/intolerans bekräftad.
Jag tycker att IBS är en flummig diagnos. Min syster har också fått den, men det är ingen som har sagt åt henne att det kanske är mjölk hon reagerar på (hon mår dåligt av mjöljprod.). Det känns som om läkaren inte orka bry sig mer om patienten och sätter diagnosen för att slippa återbesök. 10-15% av befolkning ska lida av IBS, jag tycker att det låter jättemycket och tror att det handlar om okunskap i kombination med att folk äter mycket dålig kost. Men som sagt var, det här är bara mina åsikter och upplevelser.
Skönt att det funkar med laktosfri kost iaf!


Skrevs juni 2006

  Gäst K (Gästkonto)    
Stort tack för att ni bryr er. Känns hopplöst att jag fick använda ksnake en månad åt att testa gluten me nvi glömde kolla laktosintolerans.

Nu var han en "ny Doctor" AT tror jag. Mycket snäll och omtänksam men kanske inte har så mycket praktik förstås. När jag ändå kostades på såå mycket pengar så var det ju slöseri att jag inte laktosbelastades då hade jag sluppit gå oviss såå länge.

Så länge jag helt utesluter laktos så är magen tyst och lugn och allt funkar men det räcker med "Kex med chakladfyllning" för att den ska bli jätteorolig och bråkig. Läser man på paketet så står där vasslepulver och det förklarar ju allt. Jag kan äta hur många vetebröd som helst så länge där inte är något mjölk i dem. Men skorpor med mjölk i då säger tarmarna ifrån på en gång. Ändå står inget på påsen om mjölk men när jag ringde Axfoods Eldorado avdelning så bekräfta de att deras skorpor har mölk. Eldorados fiskpinnar går bra. Men inte kex och skorpor.

Ost går bra och låglaktos ligger tydligen på gränsen. halv liter per dag verkar gå bra men om jag dricker en hel liter då börjar det krångla. Så jag får väl se till att det är max 0.5 liter då.

Ost är annars ett bra sätt att få is sig kalcium men jag hatar att de är så salta. Även mildaste ostarna är för salta för mig. Vanligt knäckebröd är ofta för salt. Jag är tydligen en riktig gnällspik som ni anar.

ok ville bara tacka för att nu bryr er.

Skrevs juni 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicBästa chokladbollarna?anna_winer210 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2023 (24 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade