Prisskillnad?!?

Annons...
Slippa annonser?

Prisskillnad?!?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Prisskillnad?!?
  Kristina    

Prisskillnad?!?


Har nydiagnostiserad dotter på 3,5 år. Har ännu inte fått tid hos dietist, men väntar på sådan. Kommer vid detta besök få recept/blanketter så vi kan lösa ut vissa produkter på Apoteket (mjöl och pasta?). Undrar nu om ni som vet, hur pass stor prisskillnad det är mellan Apotekets "receptbelagda" och vanligt butikspris. Vilken sort har ditt Apotek, eller är det samma landet runt? I vår butik kostar ett Finax fint brödmix med mjölk (1 kg) ca 27 kronor. Är det normalvärde eller dyrt/billigt i livsmedelsbutik? Kontra Apotekspris? Finns det inte större förpackningar mjöl? Bakar mycket och särskilt nu i början då en del tyvärr landar i slasken/i hästarnas mun. Tips och råd? Tacksam mamma hälsar i sommarvärmen!

Prisskillnad?!?  skrevs juni 2006

  Nina    
Hej!!
När jag jämförde priserna apotek resp. affär så var det inte alls stor skillnad.
Nu bor jag i Skellefteå, västerbotten som är ett av få (enda??) landsting i sverige som man får allt gratis i. Jag får ett kostintyg på pasta, mjöl och knäckebröd. Dock finns det mycket mer att välja på i butiken då apoteket inte tagit in något nytt i sortimentet på 4-5 år. Detta pga att regeringen skulle ta ett beslut i frågan om huruvida det skulle vara gratis att hämta ut livsmedel på apoteket eller om man skulle få kontantbidrag en gång i månaden. Men tydligen så har detta beslut fallit i glömska och inget beslut är taget ännu....

Ang. priset på mjölet du nämde, så tror jag det är rätt normalt pris. Allt är ju så enormt mycket dyrare när det ska vara glutenfritt.
/Nina

Skrevs juni 2006

  Marie    
Om man som vi har turen(?) att bo i Norrbotten, så betalar man ett fast pris per uttag i apoteket (120:-). Och har man då flera produkter (mjölkersättning, pasta, mjölmix osv) på samma livsmedelsanvisning blir det ju ett kanonpris!! Och det behövs verkligen då det ändå finns många produkter/märken man inte kan få på "recept" (som tex Rapsy produkter)och allt "special" ju kostar massor, och också kan vara krångligt att få tag på.
Man tycker ju att reglerna borde vara desamma i hela Sverige!!!!!!!!


Skrevs juni 2006

  Kristina    
Tacksam för alla svar, då det kan vara av intresse att jämföra landet genom. Undrar dock om det är någon från Lundatraketen, som vi själva är, som har denna erfarenhet?

Skrevs juni 2006

  Anna    
Vi bor i västra götaland och här får man också mixer, pasta etc. på livsmedelsanvisning. Sist betalade jag 120 kr för tre kartonger mat och mjölkersättning!

Skrevs juni 2006

  Nina    
Det verkar som om vi här i västerbotten har det ganska bra då ;) Vi betalar inte ett öre när vi hämtar ut på livsmedelsanvisning (kostintyg). Utan vi skickar in intyget till distansapoteket (i Boden av någon underlig anledning) och sen efter en vecka så har jag varorna att hämta på mitt apotek här i Skellefteå. Och som sagt, det kostar mig inte ens ett porto för att skicka in kostintyget och inte heller för att hämta ut varorna på apoteket.

Dom har ju på regeringsnivå försökt besluta om allt sånt här så det ska bli lika över hela landet, men som sagt, det var flera år sedan frågan var upp och att ett beslut skulle tas. Men det beslutet är inte taget ännu och ingen vet när beslutet ska tas.
Det blir ju ändå en hel del man får köpa i affären om man vill ha något roligare att äta än vanliga makaroner, spaghetti osv. Men det lilla man får är ändå guld värt!

/Nina

Skrevs juni 2006

  Kristina    
Vilken sort är det på Apoteket då? Är det Finax, Semper eller Apotekets eget eller något helt annat? Olika i landet?

Skrevs juni 2006

  Nina    
Apoteket har både finax och semper. I början fick jag semper med fick byta till finax då jag tycker bättre om deras mjölmixer. Men det säger du till hos dietisten så skriver hon på receptet vad du vill ha för sort. Finax eller semper :)

Skrevs juni 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicSocker i inläggningar nyanna_winer022 minuter
New TopicLugn mage nyanna_winer033 minuter
New TopicBästa Vegokorven / Hamburgaren nyJohan42 dagar
New TopicMassor av tillsatser nyanna_winer12 dagar
New TopicBästa tortillabröden nyanna_winer06 dagar
New TopicButik i Kristianstad nyanna_winer17 dagar
New TopicFrukost i Stockholmanna_winer19 dagar
New TopicAllergisk reaktion av te?Johan010 dagar
New TopicGodis till allaanna_winer110 dagar
New TopicHavrerisBritt-Marie A...413 dagar
New TopicRisifrutti finns nu i vegansk tappningJohan413 dagar
New TopicVad är Xantangummi?Tina313 dagar
New TopicVardagsmiddaganna_winer114 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade