Glass och mjukglass?

Annons...
Slippa annonser?

Glass och mjukglass?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Gluten och vete ››
Av    Glass och mjukglass?
  Kristina    

Glass och mjukglass?


Har hört att glass kan vara förädiskt, då det ibland smygs in gluten i "vanlig" glass. På en-packsglass kan man ju läsa sig till innehållet (som om mnan nu alltid blir klok på det...?) men särskilt mjukglass är det lite svårt med. Självklart menar jag inte struten, eftersom det går att få i bägare, utan själva glassen. Erfarenheter? Är det ofarligt? Tror ju inte alla kiosktjejer/-killar har koll på vad som är i glasstanken.

Glass och mjukglass?  skrevs juni 2006

  Nina    
I en glasstank som är till för mjukglass måste det vara sterilt i stort sett. Det är en av de jobbigaste maskiner som finns. Man måste vara kopiöst noga med att diska ur den ett par gånger i veckan. Och det får ABSOLUT inte komma ner smulor eller andra saker i den. Minsta skräp eller smula i glasstanken och det blir direkt bakterier i glassen så den inte går att äta.
Detta vet jag eftersom att min karl jobbat med bla glassförsäljning.
/Nina


Skrevs juni 2006

  Kristina    
Menade nog mer själva glassen med ev. tillsatser som man inte känner till (såsom stabiliseringsmedel mm). Annars BRUKAR jag ha tilltro till mjukglass, om det inte är allt för sunkigt ställe.

Skrevs juni 2006

  Nina    
Hej!!
Ok:) Vet hur du menar. Men dom fyller ju på tanken med jämna mellanrum ju, så det måste ju bara finnas en tetra att läsa på. Och ber du att få läsa innehållet så kan dom ju inte neka dig till det tycker jag.
Jag brukar äta mjukglass varje sommar (vad vore sommaren utan mjukglass???) och det har då hittills gått jättebra. Jag är försiktig med strössel och såser. Ber alltid att få läsa på innehållet innan jag bestämmer vad jag vill ha på glassen eller i bägaren. Och det har alltid gått bra att få göra det.

Ha en skön och glassig sommar :)

Skrevs juni 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicSocker i inläggningar nyanna_winer020 minuter
New TopicLugn mage nyanna_winer031 minuter
New TopicBästa Vegokorven / Hamburgaren nyJohan42 dagar
New TopicMassor av tillsatser nyanna_winer12 dagar
New TopicBästa tortillabröden nyanna_winer06 dagar
New TopicButik i Kristianstad nyanna_winer17 dagar
New TopicFrukost i Stockholmanna_winer19 dagar
New TopicAllergisk reaktion av te?Johan010 dagar
New TopicGodis till allaanna_winer110 dagar
New TopicHavrerisBritt-Marie A...413 dagar
New TopicRisifrutti finns nu i vegansk tappningJohan413 dagar
New TopicVad är Xantangummi?Tina313 dagar
New TopicVardagsmiddaganna_winer114 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2022 (23 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade